-

App voor zelfvertrouwen in het zadel

Frank Sorge

In Engeland is een app gelanceerd om te helpen (meer) zelfvertrouwen te krijgen terwijl je in het zadel zit. De app is ontwikkeld voor ruiters die alleen op buitenrit gaan. Ze krijgen met de app te horen wat ze moeten doen als hun paard bijvoorbeeld iets engs ziet en niet meer verder wil.

Paardensportcoach Faye Low heeft de app gelanceerd na het peilen van behoeftes van ruiters en amazones. Die voelen zich vaak hulpeloos als ze alleen naar buiten gaan met hun paard.

Krijg zelfvertrouwen

Voorafgaand aan de app is drie jaar onderzoek gedaan door middel van het observeren van profruiters en eventingruiters. Vorige maand werd de app gelanceerd. Er wordt daarmee toegang gegeven tot een gratis opname genaamd ‘Let’s get confident’, ofwel, ‘Krijg zelfvertrouwen’. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Er kan ook contact worden opgenomen met Faye Low via de ‘Stel een vraag’-knop.

In balans

De meeste vragen die Faye krijgt zijn ‘hoe kan ik alleen met mijn paard naar buiten?’ en ‘wat kan ik doen om te voorkomen dat hij van alles schrikt?’. “Gedachten, gevoelens en gedrag zijn met elkaar verbonden, dus als iemand denkt dat zijn paard gaat schrikken, zal het naar alle waarschijnlijkheid dat ook doen. Paarden zijn gevoelig en zullen op spanning van de ruiter reageren, hoe klein ook.”

Het doel van de app is om het gedachtenpatroon van de ruiter te veranderen en hem positievere ervaring te geven tijdens het rijden. “Ruiters denken te veel en voelen niet wat het lichaam doet. En ook niet hoe dat het paard beïnvloedt. De weg naar vertrouwen is het in balans krijgen van je gedachten en je gevoel.”

Virtuele les

Low lanceert later deze maand een virtuele les coaching om vertrouwen te krijgen in en op het paard. Deze les kan worden gedownload met een telefoon en worden beluisterd, terwijl je aan het rijden bent.

Bron: Horse and Hound 

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant