-

8 originele ideeën om een stalgenoot te bedanken

Arnd Bronkhorst

Misschien loopt er bij jou op stal wel iemand rond die altijd voor je klaar staat, die je vaak helpt of die je altijd kan laten lachen (zelfs als je paard net in de modder heeft gerold). Hoe leuk is het dan om die persoon eens goed te bedanken? We vergeten nog weleens hoe belangrijk het is om elkaar af en toe te bemoedigen. Daarom: 8 manieren om iemand in het zonnetje te zetten!

1. Schrijf een kaart

Het klinkt misschien wat cliché om een kaart te geven of te sturen, maar een persoonlijke lieve boodschap is eigenlijk het mooist wat je iemand kan geven. Zeker als je het moeilijk vindt om de juiste woorden te vinden in een gesprek, kan het schrijven van een kaart het perfecte cadeautje zijn! Wil je er helemaal een succes van maken? Laat dan een kaart afdrukken met bijvoorbeeld een grappige foto van jou en je paard en een mega grote ‘dankjewel!’ op de voorkant.

2. Maak een spoor van leuke berichtjes

Is een hele kaart volschrijven niet jouw ding? Dan zou je ook allerlei leuke kleine boodschappen op post-its kunnen schrijven. Verspreid ze vervolgens door de stal, op plekken waar hij/zij sowieso zal kijken (in de zadelkast, op de poetskist, op zijn/haar favoriete mok in de keuken, op de staldeur…). Zo laat je een spoor van kleine verrassingen achter, hartstikke leuk!

3. Ga wat leuks doen

Denk eens na van wat voor dingen die persoon houdt en ga samen iets doen wat daarbij past. Afhankelijk van je budget kan je uit eten gaan, naar een musical gaan, op het strand gaan wandelen, een buitenrit maken… eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken! Zo geef je diegene een mooie herinnering om op terug te kijken. (En je hebt zelf ook nog een leuke dag!)

4. Geef een spreukentegeltje

Ook erg leuk: laat een tegeltje bedrukken met een favoriete uitspraak van jullie of een persoonlijke boodschap. Als je even zoekt op internet, kom je snel genoeg plekken tegen waar dat kan. Zo’n tegeltje kan op een plek in huis gezet worden waar hij/zij ‘m vaak ziet. Zo heeft diegene een blijvende herinnering aan jullie vriendschap.

5. Maak een memory wall

Een ander idee voor een low-budget, maar super creatief cadeau… Koop een grote fotolijst en beplak een groot vel papier met foto’s van jullie en jullie paarden. Schrijf er vervolgens jullie favoriete uitspraken bij of maak er leuke tekeningetjes bij en je memory wall is klaar. Zoiets is toch hartstikke leuk om thuis of op stal op te hangen?

6. Geef een cursus in het onbekende cadeau

Is jouw helper een ster op het gebied van dressuur? Of kan hij/zij als de beste springen? Geef dan – als je budget het toelaat natuurlijk – een les of cursus cadeau in iets wat diegene nog nooit heeft gedaan. Denk bijvoorbeeld aan vrijheidsdressuur, lange lijnen of mennen. Wie weet is het een groot succes en het is sowieso een leuke ervaring!

7. Geef een tekening van zijn/haar lieveling cadeau

Een foto van je paard aan de muur is natuurlijk heel erg leuk, maar een tekening of schilderij is nog nét wat specialer. Er zijn volop artiesten die heel goed paarden kunnen tekenen, maar misschien ben je zelf ook wel iemand die goed kan tekenen of ken je zo iemand. Hoe dan ook: als je iemand wilt verrassen, is een tekening van hun lievelingspaard altijd een mooi en origineel cadeau.

8. Geef een armband gemaakt van paardenhaar

Een armband, gemaakt van het gevlochten haar van je eigen paard; dit cadeau is persoonlijk én stijlvol. Natuurlijk is het niet slim om zomaar te gaan knippen in de manen of staart van iemands paard, dus zorg dat je zeker weet dat het geen probleem is als je een plukje haar wil weg nemen. Als dat geen probleem is, kan je de pluk haar opsturen en wat je terug krijgt is een prachtig persoonlijk cadeau.

Naast al deze manieren om iemand te bedanken, is het ook altijd een goed idee om gewoon de ander ook eens te helpen. Pak hun stal ook even mee als je aan het uitmesten bent, ruim hun zadelkast op of help ze met tillen. Het zijn de kleine dingen die verschil maken. En wat je ook doet, onthoud dat de gedachte belangrijker is dan het cadeau zelf.

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant