Programma Bit kennisstal – Zaterdag

10.30 – 11.00 De drie speerpunten van Maarten van Stek

Dressuurruiter en -trainer Maarten van Stek rijdt dressuur op subtopniveau. Hij heeft in zijn jonge jaren ook gesprongen. Het meest opvallende van Maarten is dat hij met één arm rijdt; door een auto-ongeluk op zesjarige leeftijd verloor hij zijn linkerarm. In de Bit Kennisstal geeft hij een lezing over hoe je tot subtiele hulpgeving komt.


11.30 – 12.00 Paardenfotografie met Bit-fotograaf Fleur Louwe

Fleur Louwe is sinds 2015 de trotse eigenaresse van haar eigen bedrijf: Fleur Fotografie. Ze gaat veel op pad als fotograaf voor magazines, fotografeert voor haar eigen Fine-Art projecten, werkt als docent fotografie en als spreker op events. Ook het begeleiden van fotografieprojecten en het geven van portfolio reviews geeft haar veel positieve energie.


15.00 – 15.30 Biomechanica van het paard door Karin Retera

Karin Retera is dressuurinstructrice, Grand Prix-jurylid en trainer / coach niveau 5. Ze runt een eigen trainingsstal en haar speciale aandacht gaat naar het paard als atleet. Ze verdiept zich er graag in hoe paarden hun lichaam gebruiken, hoe het leervermogen is en wat ruiters ermee doen in het perspectief van dierenwelzijn.


16.00 – 16.45 Het belang van ruwvoer en de verhouding met krachtvoer door Sandra van Iwaarden, Van Hall Larenstein

Sandra van Iwaarden begon in 2004 als docent paardenhouderij bij NHB Deurne en sinds 2012 werkzaam bij mijn huidige werkgever Hogeschool van Hall Larenstein en is daar betrokken bij de opleiding Equine Sports & Business. Ze verzorgt daar de vakken voeding, trainingsleer, gedrag (incl. leren) en welzijn.


Kijk hier voor programma van de andere dagen:

Dagprogramma donderdag
Dagprogramma vrijdag
Dagprogramma zondag
Terug naar programmaoverzicht Bit kennisstal