Programma Bit kennisstal – Vrijdag

11.00 – 11.30 Interview groom Kathleen van Winde

Interview groom Kathleen van Winde (van para-amazone Sanne Voets) Kathleen van Winden heeft van jongs af aan al een passie voor paarden en heeft hiervan haar werk gemaakt. Naast haar baan als freelance paardensportfotografe, is ze ook wedstrijdgroom. Een aantal jaar is zij de vaste groom van Diederik van Silfhout geweest en doet dit werk nu voor de Nederlandse para-amazone Sanne Voets.


14.00 – 14.30 Lezing Hunter Equitation

Wat is Hunter Equitation en waarom is het zo populair door Patricia Bade van Motman: HJE Holland, oftewel Hunter-Jumper Equitation Holland, is in 2016 opgericht door de Amerikaanse Patricia Bade van Motman, die met haar familie in Soest woont, en Florence Wetzel uit Florida. “Onze missie is om de hunter en equitationsport in Nederland te integreren. We leiden ruiters, trainers en juryleden op, inclusief certificering, en organiseren concoursen.”


14.45 – 17.30 Masterclass jureren kun je leren

Masterclass jureren kun je leren (op inschrijving; eindigt met rondleiding)


17.30 – 18.00 Bodylanguage – spanning en ontspanning

Bodylanguage – spanning en ontspanning door docent & onderzoeker Aeres Hogeschool Dronten Kathalijne Visser: “Voor een goede interactie met je paard is het belangrijk dat je het gedrag van je paard kunt lezen; met name signalen die een teken zijn van stress moet je kunnen herkennen. In deze lezing leer je wat de feiten en fabels zijn over hoe wij paardentaal interpreteren.” Kathalijne Visser heeft de opleiding Dierwetenschappen aan Wageningen University and Research Centre gedaan en is daarna gepromoveerd bij Universiteit Utrecht op het karakter van paarden.


18.00 – 18.30 Interview – De hoefsmid op concours

Interview met Olaf Kahmann, de hoefsmid op concours.

Olaf zit al 40 jaar in het vak en werkt al zo een 34 jaar bij Jumping Amsterdam. Tijdens Jumping zorgt hij ervoor dat er snel hoefijzers onder kunnen worden gezet. Tijdens Jumping gaan er zo een 10/15 ijzers vanaf en moeten deze er snel weer onder worden gezet voor het parcours. 


Kijk hier voor programma van de andere dagen:

Dagprogramma donderdag
Dagprogramma zaterdag
Dagprogramma zondag
Terug naar programmaoverzicht Bit kennisstal