-

Paardenmaatjes: Patricia Lavrijsen-Aarts & Melissa Beekman

Vanisha en Melissa
Patricia Lavrijsen-Aarts

Je vriendin, moeder, opa, broer of misschien wel je buurmeisje. Iedereen kent wel zo’n onmisbaar paardenmaatje, die voor jou om vijf uur opstaat om mee te gaan naar concours. Hoog tijd om deze toppers in het zonnetje te zetten! Vandaag Patricia Lavrijsen-Aarts (34) over haar paardenmaatje Melissa.

“Begin januari plaatste ik een advertentie op Facebook, omdat ik opzoek was naar een verzorgpony of -paard die zowel ik als mijn dochter Vanisha van acht jaar kon rijden. Melissa las dit bericht waarna ze contact met ons opnam. Zodoende heb ik haar leren kennen en zijn wij bijrijders geworden van haar Ierse Hunter Lady. Per toeval was Melissa ook voor mijn dochter een bekende vlogger met haar kanaal Lady & Mi. Dolenthousiast was ze.

Vanisha en Melissa aan het rijdenDe paarden van Melissa zijn vrij groot voor mijn dochter Vanisha en daarnaast vonden we het wel leuk als we ook met z’n drieën ritjes konden gaan maken. Opa stelde voor om eens rond te kijken voor een leuke pony voor Vanisha. Melissa heeft in deze zoektocht een grote rol gespeeld. Zo is ze mee gereden om te kijken naar de pony’s of het ook daadwerkelijk iets was, aangezien zij er wel wat meer verstand van heeft dan ik. Daarnaast heeft ze de pony ook gereden en meegeholpen in de hele zoektocht vanaf het moment dat we begonnen te zoeken op internet tot aan het feit of de nieuwe pony ook geschikt was voor bij haar andere paarden. Uiteindelijk kochten we in juni de pony Ibiza voor Vanisha, die ze gewoon zomaar van haar opa cadeau heeft gekregen! Zonder Melissa hadden we Ibiza nooit gehad. Dan hadden we de kans niet en hadden we er waarschijnlijk nooit over nagedacht om überhaupt een pony te kopen. Opa komt dan ook regelmatig kijken en is erg enthousiast.

Vanisha en Melissa op IbizaVerder heeft mijn dochter ontzettend veel van Melissa geleerd. Zo heeft ze geleerd hoe ze de paarden moet verzorgen, springen en we hebben een crossparcours gebouwd in de wei waar we overheen kunnen, etc. Ze leert eigenlijk gewoon alles van a tot en met z. We zijn ongeveer vier à vijf dagen in de week bij haar, waarin we van alles met elkaar doen. We proberen verschillende soorten obstakels te maken in de bak, zoals een barrelrace of een parcours. Daarnaast maken we boswandelingen, wassen we samen de paarden en helpt Melissa Vanisha mee met het maken van filmpjes voor haar kanaal: Miss Ibiza. Alles wat je kunt bedenken maken we eigenlijk wel mee. Kortom, Melissa doet erg veel voor ons en heeft veel voor ons over. Ze zorgt voor de paarden wanneer wij dat niet kunnen en natuurlijk ook andersom. Daarnaast rijdt mijn dochter nu iets langer dan een jaar paard en is een paar weken geleden tweede geworden bij de clubkampioenschappen op haar club! Wij zijn dan ook echt ontzettend dankbaar voor deze kans die we hebben gekregen en hoop dat we zo nog vele jaren samen verder kunnen gaan.”

Heb jij ook een paardenmaatje die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Schrijf dan snel een mail naar bit@eisma.nl en wie weet komt jou verhaal wel op bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant