-

Winnaars Bit 259 bekend

In de rubriek Bit Uit & Thuis, in Bit 259, mochten we twee leuke kinderboeken weggeven! Namelijk 3 exemplaren van het boek Help, ik ben een pony! (van Uitgeverij Kluitman) en 3 x het boek Plotseling pony, het gekste paard van stal (uitgegeven door De Vier Windstreken).  De winnaars zijn bekend:

Winnaars Help, ik ben een pony!

  • Marieke Kok
  • Elin de Korte
  • Maud Huizing

In ‘Help, ik ben een pony!’ verandert Lottie de Groot na het eten van paardensnoepjes in een pony. Haar moeder is de enige die ziet dat de nieuwe pony haar eigen dochter is, maar iedereen verklaart haar voor gek. Lottie doet wat ze kan om ervoor te zorgen dat haar vader haar herkent, maar hij heeft niks door en verkoopt haar gewoon! En wat er dan allemaal gebeurt…
Gertrud Jetten is een van de bekendste paardenboekenauteurs van Nederland. Haar paardenseries voor jonge lezers, Manege de Zonnehoeve en Droompaarden, zijn al jarenlang een hit. Voor lezers vanaf tien jaar schreef ze ‘Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd’ en ‘Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor’, die beiden zeer goed werden ontvangen. Dorith Graef maakte de illustraties bij dit boek. Je kent haar misschien wel van haar columns in Bit! Dorith tekent, droomt, leest en schrijft al van jongs af aan over paarden.

Winnaars Plotseling pony, het gekste paard van stal

  • Céleste Dumelie
  • Karin van de Ruit
  • Ashlee de Jong

Als Noor een pony in de gang ontdekt, weet ze dat er iets niet pluis is. En als haar buurmeisje, Penny, ook ineens verdwenen is, weet ze het zeker: er is iets raars aan de hand…
‘Plotseling Pony. Het gekste paard van stal’ van schrijfster Patricia Schröder en illustrator Sabine Rothmund is de eerste graphic novel van De Vier Windstreken. Dit is een hilarisch en doorgedraafd jeugdboek over een meisje dat plotseling in een pony kan veranderen. Het staat vol kleine en grote illustraties en grapjes. Perfect voor meiden vanaf 8 jaar.De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. Veel leesplezier!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant