-

Ingrid Klimke: ‘Je paard is je partner’

Na het tennis of skieën kun je de spullen in de hoek zetten. Met een paard is dat anders. Dit dier heeft jouw zorg, aandacht en vertrouwen nodig. Paardrijden is een klassieke teamsport. Volgens de veelzijdige Duitse topamazone Ingrid Klimke moet je jouw paard zeer goed kennen en moet je een sterke band met hem hebben.

Het kiezen en het trainen van een paard zijn de fundamenten voor succes. Aan de ene kant moet het paard een trotse persoonlijkheid hebben, maar aan de andere kant moet hij ook volgzaam zijn. Het paard moet uiteindelijk doen wat de ruiter – en het parcours – van hem verwachten.

‘In de paardensport vertrouw je op je paard als jouw partner’

Ingrid Klimke is een van de meest succesvolste eventingruiters én presteert ook op het hoogste dressuurniveau. Het welzijn van haar paarden is cruciaal. Voor veel ruiters is zij een groot voorbeeld. Deze Master Rider uit het Duitse Münster combineert de beste rijtechnieken met presteren op het hoogste niveau.

Ingrid is winnaar van twee gouden medailles (Olympische Spelen 2008 en 2012), teamzilver (Olympische Spelen Rio 2016), twee keer olympisch teamgoud, drie keer Europees teamkampioen, Europees zilver winnaar en meerder keren Duits Kampioen.

Wil je weten hoe het dagelijkse leven met de paarden van Ingrid Klimke er uit ziet en hoe belangrijk zij veiligheid in de paardensport vindt, lees dan hier verder.