Aesculap scheermachine: snoerloos. Bekijk video.

Scheermachine 1Ken je dat probleem bij het scheren? Dat hinderlijke geluid en zo’n lastig snoer die je beperkt in de bewegingen en waarbij je ook nog moet oppassen dat het paard er niet op trapt en de snoer beschadigt? Aesculap komt met een oplossing: de Econom CL Equipe met accu zonder dat het vermogen van de scheermachine afneemt. Makkelijk scheren is nu binnen handbereik.

Een scheermachine zonder snoer is niet nieuw, maar de huidige accu’s zijn leeg als er nog een deel van het paard geschoren moet worden. “Het scheren van paarden vraagt om een scheermachine met een grote doortrekkracht, een hoge scheersnelheid en een constante, langdurige scheerkwaliteit”, vertelt Freek Drewel namens Kommer Biopharm, importeur
van Aesculap.

“Voor langdurig gebruik moet de machine niet te zwaar zijn en geen storende snoeren hebben. Ook moet de machine zo stil mogelijk zijn om de dieren niet te laten schrikken of te belasten. Tot nu toe was er geen enkele scheermachine voor koeien en paarden op de markt die aan al deze voorwaarden voldeed. Maar nu wel: de Econom CL. We noemen de machine ook wel ‘de stille kracht van Aesculap’.”

Scheermachine 2De accuscheermachine beschikt over de lithium-ion-techniek. Met deze machine kun je maar liefst 70 minuten lang scheren met hetzelfde vermogen als de uitvoering met snoer. Een accu is in 70 minuten opgeladen, dus met twee accu’s kun je onbeperkt door scheren. De krachtige EC-motor in de paardenscheermachine maakt moeiteloos 2.250 toeren per minuut. De hoogwaardige scheermessen zijn gemaakt van slijtvast koolstofstaal en het ergonomische ontwerp van de machine voldoet aan de hoogste eisen. De motor komt langzaam op gang (softstart) en de accu wordt na één uur automatisch uitgeschakeld (spanning wordt onderbroken) als de machine niet wordt gebruikt. Dit verlengt de levensduur van de motor en de lithium-ion-accu. Een andere innovatie is de acculaadindicator. In plaats van een aan/uit-knop die vaak per ongeluk werd ingedrukt, is er een elektronische drukgestuurde knop in de behuizing geïntegreerd. Voor de fi nishing touch, zoals het hoofd, lastige hoekjes en plooien van het paard, heeft Aesculap de FAV5 CL in huis. Een handige, lichtgewicht en geluidsarme tondeuse met twee Li-ionenaccu’s. Scheren als een professional is ineens een stuk makkelijker.

Kijk voor meer informatie op www.kommerbiopharm.nl.