Natuurlijk Hartog: gezondheid, welzijn en prestatieverbetering

Hartog

Voormalig succesvol motorcoureur Wil Hartog heeft een passie voor gezondheid en prestatie. Dat zie je terug in de paardenvoeders van Hartog. Met de wereldwijd beroemde Hartog Lucerne is in 1991 een unieke en gezonde basis gelegd, waarna het assortiment paardenvoeders is uitgebreid met diverse ruwvoeders en krachtvoeders.

Het assortiment van Hartog bestaat momenteel uit vijf soorten krachtvoer, zoals brok, muesli en granenmix en vier soorten ruwvoer. Voor ieder paard kan Hartog een totaalrantsoen bieden.

Gezondheid begint bij een gezonde spijsvertering. De spijsvertering van een paard is ingericht om veel vezelrijke voeding te verwerken, daarom is ruwvoer de basis van het rantsoen van een paard. Ieder paard heeft voldoende ruwvoer van goede kwaliteit nodig om gezond te blijven.

Weet wat je voert

van het rantsoen van een paard bestaat uit ruwvoer, maar van de meeste Nederlandse ruwvoeders is niet bekend wat de herkomst is en welke voedingswaarde het bevat. De kwaliteit van hooi en kuilgras kan sterk variëren. In de afgelopen jaren zijn diverse gevallen bekend van vergiftigingen met Jakobskruiskruid en Herfsttijloos. Daarom is het belangrijk om te weten waar jouw ruwvoer vandaan komt.

Zeker vrij van Jakobskruiskruid

Alle onderdelen van het productieproces, vanaf het zaaien, productie tot distributie wordt in eigen beheer van Hartog uitgevoerd. Hierdoor kan Hartog een volledige ketenbeheersing garanderen. Hartog ruwvoeders worden geproduceerd door middel van gecontroleerde teelten op Nederlandse bodem, waardoor deze gegarandeerd vrij zijn van Jakobskruiskruid, Herfsttijloos en andere ongewenste onkruiden. Na het maaien wordt het gewas gehakseld en op een hoge temperatuur gedroogd. Door een snelle droging blijft de versheid en smakelijkheid van het product behouden.

Hartog staat voor veiligheid

De ruwvoeders van Hartog hebben het hele jaar door een constante kwaliteit doordat alle bacteriën, schimmels en ziektekiemen worden vernietigd tijdens het droogproces. Hierdoor kunnen de Hartog ruwvoeders ook veilig worden gevoerd aan paarden met luchtwegproblemen. De ruwvoeders van Hartog worden regelmatig geanalyseerd, zodat de voedingswaarde van de producten bekend is. Op basis van deze analyse kan de rest van het rantsoen hierop aangepast worden en weet je zeker dat je niet te veel suikers of te weinig eiwit voert.

Klik hier voor meer informatie over ruwvoer.

Klik hier voor een overzicht van verkooppunten.

Banner_intro_Hartog_lucerne