-

Met Ariat van top tot teen voorbereid op het aankomende seizoen

Ariat English Outerwear Womens

Ariat is altijd opzoek naar beste technologieën om haar kleding- en schoenencollecties te verbeteren. Dit geldt ook voor komend seizoen waarin ze de focus hebben op de best isolerende materialen, waterdichte stoffen en naden, en veilige reflecterende details.

Veiligheid voor de ruiter

Wanneer je op pad gaat – te paard of te voet – dan is het belangrijk dat je altijd goed zichtbaar bent voor de medeweggebruikers. Al helemaal tijdens de donkere winterdagen is dit van essentieel belang. Dit jaar heeft Ariat haar technologie ingezet om meer veiligheid voor de ruiter te creëren door reflecterende details te gebruiken in de collectie. Zowel de Periscope pullover hoodie als de Prevail Performance rijbroek kennen reflecterende details voor verhoogde zichtbaar tijdens een rit.

Ariat

Periscope pullover hoodie

Met een stof die door innovatieve technologie bescherming biedt tegen de elementen, is perfect voor snelle weersveranderingen. Deze hoodie komt uit de AriatTEK® Cold collectie en houdt het bovenlichaam warm terwijl de jersey side panels en mesh voering zorgen voor comfort en bewegingsvrijheid. Daarnaast kun je de hoodie makkelijk aan trekken door de dubbele rits bij de nek. Deze hoodie is echt een goede aanvulling in de kast van elke ruiter.

Prevail Performance rijbroek

Door een combinatie van samengeperste stoffen en fleece is de Prevail Performance rijbroek niet alleen warm en comfortabel, maar dankzij de reflecterende details is de broek ook nog eens veilig. De speciale Moisture Movement Technology™ voert vocht van het lichaam af, hierdoor blijft het onderlichaam warm en droog. Daarnaast zorgen het Hex Grip zitvlak en kniestukken voor een optimale grip in het zadel.

Jassen

Ariat English Country BootDe Vacity H2O en Momento H2O zijn nieuwe jassen die zijn toegevoegd aan de collectie. Beide jassen zijn op een natuurlijke manier waterafstotend, door het gebruik van koolwaterstoffen in plaats van fluorerende polymeren. De EcoDRY™ waterdichte milieuvriendelijke stof biedt bescherming tegen de weerselementen zonder het gebruik van milieuvervuilende chemicaliën. Beide jassen houden het bovenlichaam warm door het gebruik van Ariat’s populaire Cold Series technologie. Daarnaast zorgt de Cool Climate Insulation™ technologie voor een lichte, maar warme jas. De capuchons kun je van de jassen afhalen, daarnaast maken de splitten ruimte voor het zadel en maken de ritsen de jassen helemaal af.

Basislaag

Ariat Rolston English Country

Met de koude maanden die weer voor de deur staan, weet elke ruiter dat het belangrijk is om het bovenlichaam warm te houden door het gebruik van laagjes. De nieuwe collectie van Ariat bestaat daarom ook uit Cold Series shirts, deze shirts zijn comfortabel en warm. Het Lowell 2.0 shirt is een essentieel laagje. Dit shirt is gemaakt van zacht elastisch jersey stof. Daarnaast is het uitgerust met Moisture Movement Technology™ om vocht van het lichaam af te voeren. Hierdoor blijft de huid droog en warm. Het is het perfecte shirt voor actieve mensen. Het shirt is uitgerust met afkledende elementen, een hoge kraag en duimgaten in de mouwen.

Ariat Climate Control Mackenzie Tom RafalovichNooit meer koude voeten

Met het onvoorspelbare weer van tegenwoordig hebben ruiters laarzen nodig die geschikt zijn voor in het zadel, maar ook op de grond. De Bromont Pro H2O laarzen en jodphurs hebben een unieke Waterproof Pro™ buitenlaag, dat geeft langdurige bescherming tegen water. Door een isolatie van Primaloft® technologie kunnen ruiters er vanuit gaan dat ze nooit meer koude voeten krijgen. Daarnaast zorgt de zool met ATS Pro® technologie voor stabiliteit en comfort.

Klassieke & gevoerde outdoorlaars

Ariat Coniston Boots

Een andere laars met dezelfde ATS Pro® technologie is de klassieke en gevoerde outdoorlaars Conistion Pro GTX Insulated voor alledaags comfort. Deze laars is perfect voor het buitenleven door de 200gr. ThinSulate™ voering voor warme voeten tijdens koude dagen. Daarnaast blijven de voeten droog onder alle condities door de Waterproof Pro™ buitenlaag.

Winterlaars

De Wythburn H2O Insulated is een gevoerde laars geschikt voor de koudste dagen. De Waterproof Pro™ buitenlaag biedt bescherming tegen regen, sneeuw en natte omstandigheden. Daarnaast zijn de laarzen lekker warm door de 200 g Thinsulate™ voering. Hierdoor is de Wythburn de perfecte winterlaars voor de buitenmens.

 Country Equestrian Heidi Tom Rafalovich 10021530 Wythburn H20 Insulated 10020675 Lowell 1⁄4 Zip 10020739 Ideal Down Vest 10020827 High Stretch Skinny Ariat

Welke bescherming je ook nodig hebt voor dit seizoen, met de technologie van Ariat ben je bestand tegen elke weertype en kun je genieten van het buitenleven.

Voor meer informatie over de uitgebreide schoenen en kledingcollectie van Ariat kun je een bezoek brengen aan www.ariat.com of volg Ariat op Facebook of Instagram.