-

Het meest comfortabele zadel

Je paard kan alleen presteren met een zadel dat perfect op zijn rug past en comfortabel ligt. De zadelmakers van Anatomica hebben met de nieuwe Octant Sports-Line een dressuurzadel gemaakt dat precies dat doet. Bovendien zit je erin als een huis en kan je de Octant S-Line naar wens customizen.

De filosofie achter Anatomica is dat een zadel een paard bewegingsvrijheid en optimale gewichtsverdeling moet bieden. Want alleen een ontspannen paard kan presteren. In de nieuwe Octant S-Line zijn een aantal slimmigheden ingebouwd, die precies dit doen. Daardoor ligt het zadel niet alleen zeer comfortabel op de paardenrug, ook de ruiter kan heerlijk zitten.

Monoblad

Niet twee, maar slechts één zweetblad tussen ruiterbeen en paardenflank. Door dit ‘close contact’ heeft de ruiter meer gevoel bij het paard en kan hij subtielere hulpen geven.

Kussens

Doordat de zadelkussen breder zijn, wordt het gewicht van de ruiter beter over de rug verdeeld, zonder dat de ruiter ‘breder’ komt te zitten.

Singelsysteem

De voorste singelstoot loopt door het zweetbladkussen en voorkomt drukkingen op de schouder. Voor een optimale drukverdeling kan de optionele derde singelstoot worden gekozen.

Boom

De opengewerkte boom met takken die vijf graden naar buiten staan, zorgt voor grote schoudervrijheid. Het paard kan zich makkelijk oprichten en inbuigen.

Pasvorm

Door aanpassen van de boom, kussens, singelstoten en ander maatwerk kan het zadel precies passend worden gemaakt voor elk paard.

Zit

De grote kniewrong, de diepe zit en het gebruik van het beste Italiaanse kalfsleer garanderen een goede grip en top comfort voor de ruiter.

Customize

Italiaans leer, of toch buffelleder, een crocoprintje of lak? Gekleurde biezen, stiksels of Swarovski kristallen: de Octant S-Line is geheel naar je eigen wens en smaak samen te stellen.

Match

Ga je voor een verpletterende look? Match dan je dressuurzadel met je laarzen! De Octant S-Line kan worden uitgevoerd in precies dezelfde leersoorten en kleuren als De Niro rijlaarzen.

Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe Anatomica Octant Sports Line dressuurzadel? Neem dan eens een kijkje op www.anatomica.nl!