-

Ken of heb jij het Beste Paard of de Beste Pony van 2019?

De merken Effol, ehorses, Pikeur zijn op zoek naar het beste paard of de beste pony van Nederland. Dit mag je eigen paard zijn, het paard van een vriendin of een manegepaard; iedereen kan meedoen.

Doe nu mee aan deze online wedstrijd en laat de fans van jouw lievelingspaard hun stem uitbrengen! Wil je weten hoe je kunt deelnemen aan de Best Horse Award? Hier vind je alle informatie!

Hoe het werkt

Effol, ehorses en Pikeur zijn op zoek naar Nederlands populairste paard!

De Best Horse Award 2019 is in het leven geroepen door de bedrijven Effol, ehorses en Pikeur en heeft zichzelf ten doel gesteld het meest populaire paard van Nederland te selecteren. In de context van de online competitie, moeten zowel privépaarden als paarden, die belangrijke diensten leveren in maneges of als therapiepaarden, kunnen deelnemen.

De finalisten van de twee categorieën worden bepaald via een online stemming. Hier worden paardenbezitters, rijverenigingen en manegeruiters gevraagd om een gratis online profiel aan te maken met informatie over het paard, inclusief foto’s en video’s, in de respectieve categorie privépaard en leerpaard op de website. Het maakt niet uit of het een pony of een koudbloed is, een wedstrijd of een recreatief paard – elk paard kan meedoen!

De finalisten moeten zich aan een live jury presenteren! De jury selecteert vervolgens de winnaars van de respectievelijke categorieën op basis van verschillende criteria.

Wat is de procedure?

Elk paard kan meedoen – van de brutale mini-shetty tot de snelle IJslander of de stevige warmbloed. Het gaat niet om de vaardigheid of prestaties van het paard, maar om zijn karakter en zijn expressieve kracht, omdat op basis hiervan zoveel mogelijk fans moeten worden gewonnen die hun stem uitbrengen voor jouw paard.

De Best Horse Award is een online competitie in verschillende fasen. Hieronder zullen we de procedure kort uitleggen.

 1. Uploadfase vanaf 15 juni tot 30 juli 2019
  Als onderdeel van de uploadfase heb je de tijd om het profiel van je paard in alle rust te maken en mogelijk zelfs een paar leuke nieuwe video’s en foto’s te maken om je kandidaat van de mooiste kant te introduceren. Je kunt jouw paardenprofiel maken in de categorie voor privé-paarden, als het jouw eigen paard is of als ruiter van een paard in andermans privébezit. Aan de andere kant, als je een manege, therapie of bijvoorbeeld een voltige paard hebt om deel te nemen aan de wedstrijd, dan kun je meedoen in de categorie manegepaard.
  Natuurlijk wordt aanbevolen dat je in deze fase al nadenkt over hoe je later zoveel mogelijk fans voor het profiel kunt winnen. Er zijn hier geen grenzen aan creativiteit.
 2. Stemmingsfase vanaf 01 augustus tot 01 september 2019
  Als onderdeel van de stemmingsfase kun je zoveel mogelijk fans oproepen om op jouw paard te stemmen. Van beide categorieën worden de vijf paarden met de meeste stemmen als finalist uitgenodigd voor de live finale tijdens het Horse Event 2019. Nu is het tijd om alles te doen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen!
 3. Live finale op Horse Event 2019
  Als onderdeel van het Horse Event 2019 in Vijfhuizen, zal de jury – bestaande uit ruiters, influencers en redacteuren – de vijf finalisten van de twee categorieën beoordelen. Op basis van de juryevaluatie worden de winnaars direct daarna gekozen.

Klik hier om jouw paard of pony nu in te schrijven!