-

‘Ik vertrek’ naar… Morvan Rustique

Het roer compleet omgooien. Drukte en hectiek verruilen voor rust, ruimte en vrijheid. Wie droomt er niet van. Sommigen voegen de daad bij het woord, terwijl de dromers voor de buis gekluisterd zitten voor programma’s als ‘Ik vertrek’. De keerzijde van al deze romantiek is vaak een hele berg werk, de potentie blijven zien tijdens een dramatische verbouwing van een bouwvallig complex en eindeloos onhandig onderhandelen met onverstaanbare aannemers in je droomoord. Wanneer dit laatste beeld hetgeen is wat jou tot dusver heeft tegengehouden om je dromen achterna te reizen, lees dan verder!

Arjen en Nancy vertrokken vijftien jaar geleden met hun paarden naar Parc Naturel Regional du Morvan, een idyllisch plekje in het hartje van de Bourgogne, zo’n achthonderd kilometer van Utrecht. Op een lap grond van niet minder dan vijf hectare verrees een prachtig vakantieverblijf. Met zes sfeervol ingerichte huizen en vier luxe lodge-tenten haast ‘on-Frans’ te noemen als het gaat om het accommodatieniveau. De uitstraling van het complex ademt ontspanning en de sfeer van ‘niets moeten’. Zo hadden Arjen en Nancy het voor ogen. De Tinkers tevreden in hun wei met schuilstallen, een bonte verzameling dieren in de kinderboerderij en de gasten die zich naar believen zelf vermaken of elkaar opzoeken bij een van de overdekte barbecue-plaatsen.

Franse oase van ruimte

Inmiddels heeft Morvan Rustique een grote naamsbekendheid en vaste klantenkring en ieder jaar een volle bezetting van koppels en gezinnen die met regelmaat Morvan Rustique opzoeken om te onthaasten. Een bloeiend bedrijf in een Franse oase van ruimte die je in Nederland soms zo mist. Zeker wanneer je met paarden wilt werken. Direct vanaf het terrein rijd je de bossen in, waar zo’n zeshonderd kilometer aan ruiterpaden klaarligt om verkend te worden. Op terrein zijn alle faciliteiten voor paarden aanwezig, een track, stallencomplex, inloopstallen, longeerbak en rijbak, wat het interessant maakt voor coaching, training en recreatie. “Aangrenzend aan Morvan Rustique huren we nog drie hectaren extra weiland met eigen bron.”

Droomlocatie

Hier wil je toch nooit meer weg? En toch hebben Arjen en Nancy besloten ‘hun dorpje op het Franse platteland’ te verkopen. Het liefst aan paardenliefhebbers, die hun concept willen voortzetten en uitbouwen. Nancy: “Het was geen eenvoudig besluit. Morvan Rustique is ècht ons kindje. Wij hebben er de droomlocatie van gemaakt die we voor ogen hadden. Nu is het tijd voor iets anders, kleinschaliger, voor ons samen en de paarden.”

Gegevens:
Morvan Rustique

Arjen & Nancy Blok
Lieu-dit La Boulas Bas 1-5
71990 Saint Prix en Morvan, Frankrijk

Meer weten? Neem een kijkje op: tekoop.vakantiedomeinbourgogne.com of stuur een e-mail naar info@morvanrustique.com.