-

Hoe ziet de ideale paardenstal er precies uit?

De paardenstal wordt het nieuwe thuis voor jouw paard. Het is daarom belangrijk dat je voldoende aandacht besteed voor het beste huis voor jouw paard. Als je zelf naar een huis kijkt, wil je natuurlijk ook het beste huis kopen binnen jouw budget. In dit artikel vind je een aantal elementen waaraan een ideale paardenstal moet voldoen.

De luchtvochtigheid van de ideale paardenstal

De juiste luchtvochtigheid is van cruciaal belang voor paarden. Dit heeft te maken met de huidademhaling van de dieren. Voor de omgeving is het belangrijk dat de luchtvochtigheid zo optimaal mogelijk geregeld is. Een optimale relatieve luchtvochtigheid ligt op 60 tot 70 procent. Indien deze te laag ligt bestaat er namelijk een kans dat de slijmvliezen geprikkeld worden. Als dit voorkomt gaat het paard hoesten. Bij een te hoge luchtvochtigheid hebben paarden meer kans op ademhalingsproblemen. Het is dus belangrijk dat de luchtvochtigheid goed gereguleerd is.

Ventilatie in de paardenstal

Het is belangrijk dat de ventilatie in de paardenstal goed geregeld is. Dit is belangrijk voor de stallucht, warmte en ammoniakdampen. Met de juiste ventilatie komt er continu frisse lucht in de stal. Je wilt zelf toch ook niet continue in de stank liggen? Je kunt zorgen voor een goede ventilatie door de paardenstal zo in te richten dat er genoeg openingen zijn waar frisse lucht vandaan kan komen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het installeren van een ventilator in de stal, maar dit kost al snel erg veel geld.

Licht in de paardenstal

Het is belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is. Je moet namelijk dagelijkse werkzaamheden verrichten in de stal en het is belangrijk dat je alles kunt zien. Met behulp van het juiste licht kan je ook de hygiëne en gezondheid van je paarden nauwlettend in de gaten houden. Daarnaast hebben paarden ook behoefte aan voldoende licht. Wist je dat onvoldoende licht een aanleiding kan zijn voor gedragsproblemen bij paarden? Dit wil je ten aller tijden voorkomen en daarom is het belangrijk dat er voldoende licht in de paardenstal aanwezig is. Hierbij is het belangrijk dat je wel rekening houdt met het stroomverbruik. Het is dus verstandig om te kiezen voor een website gefocust op energie vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je de goedkoopste keuze vindt. Goedkope energie zal er namelijk voor zorgen dat jij minder kosten hebt waardoor je de stal door middel van het juiste interieur nog extra kunt aankleden.