-

Het zadelavontuur van Prestige

Prestige

“Toen ons avontuur begon, herschreven wij de geschiedenis van het paardrijden. We zijn ervan overtuigd dat wij met passie en vastberadenheid een innovatief en kwaliteitsproduct leveren”, aldus Prestige.

Het Italiaanse bedrijf Prestige werd door de familie Stocchetti-Rasia opgericht. Jaarlijks maken ze in het Italiaanse Trissino ruim 15.000 zadels. Ervaren vakmanschap en de voortdurende behoefte aan technologische verbeteringen maken het merk zo succesvol.

Prestige was de eerste met een zadelboom van synthetische vezels, altijd op zoek naar materialen van de hoogste kwaliteit met de juiste technologische eigenschappen. Daarnaast kunnen de kleuren van de naden en randen naar wens worden aangepast bij zadels. En er wordt gebruik gemaakt van perkament voor de bescherming van de lepel van het zadel tegen schokken en schuren.

‘Innovatie zit in het DNA van Prestige, met aandacht voor ieder detail. Dit is te zien in de nauwkeurige selectie van materialen en de nuances in kleur, zonder af te doen aan de betrouwbaarheid, de kwaliteit en de functionaliteit van het product. Een garantie voor het best mogelijke contact tussen paard en ruiter en dus hun welzijn’

Prestige beschouwt ieder zadel dat ze maakt als een klein stukje kunst. Prestige biedt daarmee niet alleen een uitmuntend zadel, maar ook een unieke ervaring met het gebruik er van. Door het combineren van verschillende materialen en technologische opties worden de zadels op maat gemaakt om zo te voorzien in de behoefte van paard en ruiter. Voor ieder zadel, of het nu voor springen, dressuur, cross country, endurance of vrije tijd is, biedt Prestige bovendien een uitgebreide collectie aan accessoires.

Technologische innovatie en de zadelboom

De basis van ieder Prestige zadel is de combinatie van traditioneel vakmanschap en technologische innovatie. Het geheim van een comfortabel zadel is de boom.  Ieder zadel is op maat gemaakt om perfect te passen voor paard en ruiter, een garantie voor het welzijn en de prestatie van beiden.

Met de lichtgewicht en robuuste boom is Prestige het enige bedrijf dat een levenslange garantie biedt. Ze zijn er trots op om te zeggen dat hun producten in Italië gemaakt worden. In het hart van Vicenza (I), in Valle dell’Agno. Dit is terug te zien in de topkwaliteit van de materialen, de technologische innovatie en bovenal het vakmanschap.

Prestige, Italiaans handwerk om trots op te zijn, wat synoniem staat voor de garanties die zij aan hun klanten bieden.