Equitana 2017: Pure paardensport

Naar de Equitana komen ze allemaal: raspaarden en topdekhengsten, sport- en vrijetijdsruiters van alle disciplines, rijders en horsemanship-fans. Of je nu een manege wil bouwen, een rijbroek wil kopen of naar de groten van de ruitersport op training wil kijken: de Equitana verenigt van 18 tot 26 maart op het Jaarbeursterrein alles wat de internationale paardenwereld momenteel te bieden heeft. En waar anders kan men uit meer dan 1.600 verschillende soorten basis- en speciale voedermiddelen en voedersupplementen een keuze maken, 700 verschillende zadels uitproberen of één van de zowat 100 paardenaanhangwagens ter plaatse onder de loep nemen?

Genoeg te zien

De bezoekers staat een buitengewoon hoogwaardig programma te wachten: opleidingsavonden met Ingrid Klimke en Pat Parelli, live-trainingen met sterren zoals Isabell Werth, Ludger Beerbaum, Andreas Ostholt en Christian Ahlmann, een exclusieve hengstshow met de Duitse hengstendepots, de Gala HOP TOP Show en de nieuwe voltigeshow VOLTI-MAGIC.


Ingrid Klimke is er ook!

Exclusieve opleidingsavond: INGRID KLIMKE live presented by SAP

Dressuur, springen, cavaletti-werk en paardrijden op een terrein – zoals vrijwel niemand anders staat Ingrid Klimke voor een gevarieerde en op paarden afgestemde trainingsfilosofie. Op 20 maart biedt de wellicht meest veelzijdige amazone van Duitsland tijdens de twee uren durende show ‘INGRID KLIMKE live’ een kijkje achter de schermen van haar filosofie en waardevolle tips, waarvan elke toeschouwer tijdens zijn dagelijkse training met paarden gebruik kan maken. Haar tips worden in het Engels vertaald.

Pavo HENGSTEN 2017 presenteert de Duitse hengstendepots

Tophengsten in tophanden: tijdens de fokshow van de Equitana brengen de Duitse hengstenhouders op 19 maart hun topdekhengsten samen met enkele van de meest succesvolle dressuurrijders naar de grote ring van de Equitana. Denk aan DSP Belantis onder Isabell Werth, Imperio TSF onder Hubertus Schmidt of Ben Kingsley onder Helen Langehanenberg. De hengstenhouders openen hun schatkisten en tonen samen hun juwelen – van het levendige cultuurgoed zoals de koudbloedige raspaarden over rijpony’s en Arabische volbloeden tot de ultramoderne warmbloedige raspaarden.


HOP TOP Show!

Passe-partout, de nieuwe HOP TOP Show van de Equitana

Hier komen alle twee jaar de besten van het internationale showrijderswereld bij elkaar – voor vier exclusieve voorstellingen. De acteurs van de dit jaar gepresenteerde productie zijn de sterren van het wereldje. Naast de vliegende Fransman Lorenzo, die dit jaar naast zijn beroemde witte ook weer zijn zwarte Lusitanos als nakomelingen tevoorschijn tovert, tonen ook Alizée Froment en haar Sultan de fijnst mogelijke communicatie met nauwelijks zichtbare signalen.

750 exposanten

Voor fokkers, professionele paardenbedrijven en paardenhouders is de Equitana het eerste adres als het gaat om het paardrijden, de paardenhouderij of de bouw, de exploitatie en het onderhoud van ruitersportcomplexen. Gaande van complete stalgebouwen met moderne bewegings- en loopstalconcepten over de tredmolen tot de paardenmuesli, van de nieuwste modetrend op het gebied van wedstrijdkleding tot de toebehoren: De Equitana biedt met de grote internationale merken en fabrikanten het grootste overzicht van de actuele ontwikkelingen op de ruitersportmarkt. 750 exposanten uit 30 landen presenteren hun assortimenten en innovaties.

Tickets

Tickets voor de beurs en de avondshows zijn in de online-shop van de EQUITANA verkrijgbaar: www.equitana.com
Bezoek ons ook op Facebook

Van 18- 26 maart 2017, jaarbeurscomplex Essen