-

De EQUITANA van de wereldkampioenen

Equitana

Wereldkampioenen, Olympische kampioenen, topatleten en pioniers: ter gelegenheid van de 25ste jubileumuitgave brengt de EQUITANA van 9 tot 17 maart in Essen het beste samen wat de paardenwereld op dit ogenblik te bieden heeft – in de top- en vrijetijdsport, in dressuur, springen, western en horsemanship.

De bezoeker mag een prachtig programma verwachten: exclusieve opleidingsavonden met Jessica von Bredow-Werndl en haar broer Benjamin Werndl, Ludger Beerbaum en Monty Roberts. Live trainingen met Simone Blum, Ingrid Klimke, Isabell Werth, Dorothee Schneider en Julia Krajewski. En natuurlijk de highlights van de show: de nieuwe HOP TOP Show LaOra en de voltigeershow Volti-Magic.

750 exposanten tonen het grootste ruitersportaanbod

De modernste paardenstal, de meest flexibele transporter, het meest comfortabele zadel, het meest gezonde voeder of de meest trendy ruiterkleding? Dit vindt men alles op de EQUITANA. Dit is zonder twijfel het grootste ruitersportaanbod dat men onder één dak kan vinden. Zo’n 750 exposanten uit 30 landen, waaronder de grote internationale merken en fabrikanten, maar ook veel kleine, innovatieve exposanten, tonen hier hun nieuwigheden en bestsellers.

Première van een springlegende: Ludger Beerbaum live op 12 maart

Hij is een multi-champion en nu al een legende van de internationale springsport. De meermalige wereld- en Europese kampioen is ook als trainer en adviseur internationaal gevraagd. Ludger Beerbaum kan nu de eerste keer tijdens een exclusieve opleidingsavond bewonderd worden: op 12 maart 2019 geeft hij tijdens zijn live training “Ludger Beerbaum live powered by Prestige“ samen met topruiters uit zijn toernooistal inzicht in zijn werk en deelt zijn ervaringen uit 30 jaar toernooisport en opleiding. Mediapartner van dit evenement is het gespecialiseerde tijdschrift “Pferd und Sport“.

De nestor van de horsemanship: Monty Roberts live op 14 maart

Hij is DE paardenfluisteraar. Hij is echter vooral de man die naar de paarden luistert en die hun taal als geen ander beheerst: Monty Roberts. Op de EQUITANA wordt de zelden geziene gelegenheid geboden om de nestor van het horsemanship in Duitsland nogmaals live te beleven. Met “Monty Roberts live“ wijdt de EQUITANA op 14 maart 2019 een opleidingsavond aan de prijsgekroonde trainer en auteur van bestsellers. Daarbij presenteert Roberts zijn trainingsmethoden, waarmee hij een vertrouwensvolle basis voor de training en de dagelijkse omgang met paarden schept

LaOra – de nieuwe HOP TOP show van de EQUITANA 2019

Het showhoogtepunt van de EQUITANA is de Gala HOP TOP Show. In de productie van dit jaar, “LaOra”, maken topsterren en nieuwkomers de showscène enthousiast met nieuwe en spectaculaire nummers en zetten emotionele mijlstenen in scène. “LaOra“ verrast met nieuwe en ongewone ideeën – in indrukwekkende vrijetijddressuurs en quadrillen, met fascinerende voltigeer-acrobatie, bonte ponyopleiders en klassieke elementen uit dressuur, spring- en gecombineerd paardrijden. Altijd in het middelpunt: de diepgaande binding tussen paard en mens en de fijne communicatie met nauwelijks zichtbare signalen. In 2019 overigens de eerste keer op vijf avonden.
Nu tickets boeken en sparen

Wie online boekt, bespaart tijd en geld: tickets voor de beurs en de avondshows, backstage-toeren of zitplaatsreserveringen zijn in de online shop van de EQUITANA verkrijgbaar: toegangskaart selecteren, online boeken en onmiddellijk printen. Meer informatie over alle tickets, regelmatige winstspellen en actuele informatie op www.equitana.com.