-

Birth Alarm … omdat je dat moment niet wilt missen

Er breekt een spannende periode aan wanneer je merrie drachtig is. Toch kun je jezelf geruststellen en tijdig voorbereid zijn. Birth Alarm waarschuwt je op het juiste moment, zodat de geboorte van het veulen niet onopgemerkt blijft.

Je beleeft spannende tijden wanneer je één of meerdere drachtige merries heeft. Je merrie heeft behoefte aan een vertrouwde omgeving en rust. Tegelijkertijd wil je aanwezig zijn bij het veulenen. Wanneer er eventuele complicaties optreden, zijn de eerste minuten cruciaal voor de gezondheid van zowel de merrie als het aanstaande veulen.

Complicaties bij de bevalling

Echter, het is nog altijd lastig te voorspellen wanneer de bevalling exact gaat plaatsvinden. Een merrie kan de geboorte van een bevalling uitstellen. Bovendien wordt een geboorte vaak ingezet bij een lange rustperiode, oftewel ’s nachts. Tot slot is het belangrijk te vermelden dat een merrie die al vaker drachtig is geweest, toch nog goed in de gaten dient te worden gehouden. Er is altijd kans op een bevalling met complicaties. “De geboorte van een veulen is een mooi moment, waar je graag bij aanwezig wilt zijn. Een bevalling is echter niet altijd zonder complicaties. Daarom is het fijn om tijdig bij de merrie te zijn en te kunnen helpen als het nodig is.”

Birth Alarm is de ideale oplossing om onder alle omstandigheden tijdig bij het veulen aanwezig te zijn. De geboorte van een veulen blijft tenslotte een bijzondere gebeurtenis. Een mooi voorbeeld van hoe techniek al sinds 1992 het leven van mens en dier veiliger en comfortabeler kan maken.

Hoe werkt Birth Alarm

Uit onderzoek is gebleken dat de merrie tijdens de persweeën gedurende korte of langere tijd volledig op de flank gaat liggen. In deze totale zijligging kan de merrie de hevige persweeën opvangen en de uitdrijvende kracht bevorderen. Birth Alarm is gebaseerd op dit fysiologische verschijnsel. Het systeem bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd aan een antirolsingel die op de schoft van de merrie wordt geplaatst.

Onder het halster is ook mogelijk, waar de merrie geen hinder van ondervindt. De zender registreert het moment waarop ze in de typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Het is dan namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een perswee minimaal 7 seconden duurt.

Waarom een slaapstand?

Op alle Birth Alarm modellen zit een slaapstand. Deze stand is onmisbaar want het komt voor dat sommige merries (vlak) liggen als ze rusten of onrustig zijn. En dat zou een valse melding veroorzaken, maar niet als je de slaapstand hebt ingesteld op de Birth Alarm. Dit is heel eenvoudig en voorkomt valse meldingen.

Hoe werkt de slaapstand?

De merrie gaat in totale zijligging liggen om te rusten. Het alarm gaat nu niet af (omdat de slaapstand is ingeschakeld), de zender registreert namelijk dat de merrie in totale zijligging ligt. Als de merrie na 3 minuten nog steeds in deze houding ligt, dan registreert Birth Alarm dat de merrie rust en wordt het systeem geneutraliseerd.

Ook wanneer de merrie na een half uur opstaat en opnieuw op de flank gaat liggen, dan registreert Birth Alarm opnieuw de positie gedurende 3 minuten. De periode van drie minuten is niet willekeurig; uit onderzoek is gebleken dat een perswee bij een merrie nooit langer duurt dan 2,5 minuten. Het systeem Birth Alarm heeft daarom 3 minuten als uitgangspositie genomen (veiligheidsmarge van 0,5 minuten).

De merrie gaat in totale zijligging liggen, maar heeft nu wel een perswee. Het alarm gaat nu niet af na 7,6 seconden (slaapstand is immers ingeschakeld), de zender registreert wel dat de merrie in totale zijligging ligt. Na de perswee, met een maximale duur van 2,5 minuten, zal de merrie zich voorbereiden voor de volgende perswee. Dit doet zij door uit de totale zijligging te komen. Zodra Birth Alarm deze beweging registreert, binnen een tijdsduur van 3 minuten nadat de merrie is gaan liggen, gaat het alarm af en word je gewaarschuwd.

Nieuw! Birth Alarm Premium Plus

Birth Alarm Premium Plus is het systeem met uitgebreide mogelijkheden voor de ultieme bewaking. Hij wordt geleverd met een voorgeprogrammeerde SIMkaart, zodat je niet zelf een SIM-kaart hoeft te kopen en in te voeren. Bovendien wordt dit systeem geleverd met SIM-tegoed voor 5 jaar! Met dit nieuwe model kun je statusberichten en rapporten lezen op uw smartphone. Hiervoor heb je de gratis Telegram app nodig.

Telegram biedt de mogelijkheid dat meerdere mensen tegelijk aan een groep deelnemen. Op die manier ontvangen alle deelnemers in een groep alarm- en statusberichten van je Birth Alarm. Met de Telegram-app kun je de instellingen ook gemakkelijk vanaf je smartphone wijzigen. Met het nieuwe Birth Alarm Premium Plus heb je dus altijd contact met je merrie, waar je ook bent.

De Birth Alarm Premium in het kort

  • Het alarm kan zowel op korte als lange afstand worden ontvangen.
  • Kan op twee plaatsen worden bevestigd: aan de antirolsingel rond de schoft of aan het halster.
  • Alarmberichten, statusberichten en bediening via Telegram app op uw smartphone;
  • U krijgt regelmatig een statusmelding of uw Birth Alarm goed werkt.
  • Inclusief slaapstand, speciaal ontworpen voor merries die plat op hun zij slapen. Telegram maakt het gemakkelijk om de slaapstand aan en uit te zetten.
  • Inclusief batterijen en SIM kaart met 5 jaar beltegoed*.

* De SIM-kaart is alleen geschikt voor onbeperkt datavolume/Telegram en niet voor telefoongesprekken en SMS-berichten.

€ 849,- (adviesprijs) Meer weten? Ontdek meer online En vind je dichtstbijzijnde Birth Alarm dealer