-

Uit liefde voor het paard: Equitus hoofdstel van Schockemöhle Sports

anatomische hoofdstellen

De anatomische hoofdstellen serie EQUITUS vertegenwoordigt een nieuw en innovatief hoofdstellen concept. Met als uitgangspunt het gevoelige hoofd van het paard. Door de compleet nieuwe lijnen biedt EQUITUS het paard ultiem draagcomfort.

De EQUITUS ALPHA heeft een speciaal gevormde neusriem dat de gevoelige zenuw in het gezicht van het paard ontziet. Het bepalende voordeel van deze vorm is dat er geen druk komt op deze zenuw, wat in het bijzonder voor zeer gevoelige paarden een groot voordeel is. Weven en verkramping in de spieren kan dan voorkomen worden.

Zacht materiaal

Het speciaal gevormde kopstuk van het EQUITUS hoofdstel loopt zo dat het orenspel van de paarden niet in de weg zit en is zo zacht aan de onderkant dat het zich aanpast aan de individuele nekstructuur van het paard.

Bakstukken hoofdstel

In tegenstelling tot de klassieke hoofdstellen, zijn de bakstukken bij de EQUITUS vast aan het hoofdstel bevestigd. Hierdoor hebben die een vaste en blijvende positie waardoor irritatie door losse riemen voorkomen wordt.

De nieuwe positie van de neusriem garandeert bij alle modellen van de EQUITUS vrije ademhaling van het paard. De gebogen frontriem heeft een ruime pasvorm om zo druk te voorkomen in het gevoelige gebied rond de oren en ogen.

Elegante uitstraling

Een bijzondere blikvanger is de EQUITUS BETA met gebogen frontriem met grote, ronde kristallen – extra breed om druk rond de ogen en oren te voorkomen. De brede neusriem bij dit model zorgt voor een klassieke en elegantie uitstraling. Voor de ruiters die al overtuigd waren van de EQUITUS ALPHA, maar op zoek waren naar extra uitstraling.

De EQUITUS DELTA is gebaseerd op het sobere model “ALPHA”, maar dan zonder sperriem.

Lamsvel onder neusriem

De EQUITUS ZETA heeft echt zacht lamsvel onder de neusriem, wat zorgt voor extra demping aan het hoofd. Voor ruiters die van lamsvel houden, maar ook voor die met gevoelige paarden werken. Het is met klittenband bevestigd aan het halster, dus schuift niet en is makkelijk schoon te houden.

Alle modellen van EQUITUS zijn FN gecertificeerd, conform LPO, en ook door de FEI toegestaan op internationale wedstrijden.

  1. Klik op de foto voor groter beeld.

    Het zacht onderlegde anatomische kopstuk garandeert maximale bewegingsvrijheid voor oren en nek en voorkomt irritatie in de hals.

  2. Brede en gebogen frontriem die de druk bij oren en ogen wegneemt.
  3. De gebogen neusriem ontziet de gevoelige hoofd-gezichtszenuw en minimaliseert de druk op het neusbeen.
  4. Drukknoop voor het individueel afstellen van het bakstukken.
  5. De flexibele positie van de sperriem voor vrije ademhaling, dus geen vernauwing van de neusholte.
  6. De directe bevestiging van de bakstukken aan de neusriem stabiliseert het bit en biedt duidelijk meer comfort. Ook de inwerking van het bit wordt als zachter ervaren waardoor de hulpen optimaal worden.
  7. De bevestiging van de neusriem ligt niet direct onder de kaak en zit daardoor een perfecte doorbloeding van het paardenhoofd niet in de weg.

Meer informatie vind je op www.schockemoehle-sports.com en op Instagram.