-

Anatomische hoofdstellen van Schockemöhle Sports

anatomische hoofdstellen

Met de ontwikkeling van de anatomische hoofdstellen Equitus Range heeft Schockemöhle Sports nieuwe maatstaven neergezet in de hippische sport. Er zit een nieuw ontworpen kopstuk aan de hoofdstellen waar het zeer gevoelige gedeelte van het paardenhoofd zit. Op die manier geeft de Equitus Range collectie een optimaal comfort.

Anatomische hoofdstellen

Ook houden de anatomische hoofdstellen de belangrijkste zenuwen vrij in het paardenhoofd en is de druk op de aders en bloedvaten een stuk minder. Alle hoofdstellen van deze anatomische lijn zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van de internationale paardensport. De Equitus Alpha en de Equitus Beta zijn FEI goedgekeurd.

Hoofdstel Equitus Zeta

Hoofdstel Equitus Beta

Hoofdstel Malibu

Hoofdstel Malibu

Het rondgenaaide hoofdstel Malibu is elegant en functioneel. Het hoofdstel kent een anatomisch gevormde neusriem. De speciale hoek in de neusriem – die speciaal aangepast is aan de anatomie van het paard – vermindert de druk aanzienlijk op de kwetsbare gebieden, zoals het jukbeen en de nek. Ook het kopstuk aan dit hoofdstel heeft weer de mooie anatomische vorm, waardoor de drukverdeling achter de oren geoptimaliseerd is en het paard de oren volledig vrij heeft. Wat een optimaal comfort voor het paard geeft. Het hoofdstel is verkrijgbaar in de kleurencombinaties zwart/zilver en espresso/zilver in de maten Cob, FS en FS-XL.