-

5 veiligheidshelmen uitgelicht

caps veiligheidshelmen

In elke rijbak hangt tegenwoordig wel het bordje ‘helm verplicht’. Een veiligheidshelm is inmiddels een van de belangrijkste accessoires van de moderne ruiter. Maar welke kies je? Om je een eindje op weg te helpen, licht Bit vijf helmen uit.

Charles Owen cap veiligheidshelmCharles Owen AyrBrush with Pinstripe

Elegante verschijning

De AyrBrush with Pinstripe is een combinatie van de laatste technologie en een elegante verschijning door de gekleurde accenten. Deze cap is verkrijgbaar in zeven verschillende kleurcombinaties in de maten 54 cm tot en met 61 cm. Daarnaast heeft de helm een schokabsoberende schaal dat is verstevigd met vezels. De zachte GRpx®technology zorgt voor stevigheid en maakt de cap comfortabel. Ventilatiegleuven zitten aan de voor- en achterkant en de matte finish voorkomt kleine beschadigingen en maakt de helm makkelijk in onderhoud

Winkelverkoopprijs: € 324,85
www.charlesowen.com

veiligheidshelm uvexuvex perfexxion II

Vederlicht

De Perfexxion II is innovatief door de schaal die doorloopt tot aan de achterkant van het hoofd, terwijl er ruimte wordt gecreëerd voor het dragen van een paardenstaart. Door het ontwerp van de cap is er een optimale klimaatbeheersing in de rijhelm. De draagcomfort is gegarandeerd door het gebruik van memory foam aan de binnenkant van de cap. Deze lichtgewicht rijhelm is beschikbaar in vier verschillende maten die verstelbaar zijn, daarnaast kun je kiezen uit vijf verschillende kleuren.

Winkelverkoopprijs: € 249,95
www.uvex-sports.com

veiligheidshelm Harrys horseHarry’s Horse veiligheidshelm Centaur

Sprankelend

De Centaur is verkrijgbaar in vier verschillende maten die eenvoudig perfect kunnen worden afgesteld door middel van de draaiknop. Deze cap heeft een wasbare en uitneembare binnenvoering. Daarnaast is de helm voorzien van meerdere ventilatiesleuven. Er zijn drie verschillende matte kleuren met ‘shiny’ details beschikbaar. Deze veiligheidscap voldoet aan de CE VG1 01.040 2014-12 normering.

Winkelverkoopprijs: € 109,95
www.harryshorse.com

Back on Track veiligheidshelmBack on Track EQ3 Lynx Smooth Top

Stoere look

De EQ3 Lynx Smooth Top is uitgerust met het MIPS veiligheidssysteem, dit is een extra dunne, maar flexibele schaal die de kans op hersenletsel na een val verkleint. Tijdens een Zweeds onderzoek naar veiligheid kwam deze rijhelm zelfs het beste uit de test. Daarnaast is de wasbare binnenvoering gemaakt van Coolmax®, waardoor de cap koeler wordt zodra het hoofd begint te zweten. De cap is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en drie verschillende maten, die door de draaiknop kan worden aangepast aan het hoofd.

Winkelverkoopprijs: € 209
www.backontrack.com

KED veiligheidshelmKED Paso

Vrolijke eyecatcher

Bij MEK is het mogelijk om elke cap te laten personaliseren naar jouw smaak. Voor ongeveer € 169 wordt er een dipping aangebracht waarbij je kunt kiezen uit zestig verschillende printjes. Het is ook mogelijk om een cap te laten spuiten. De kosten hiervoor variëren van € 35 tot € 55, afhankelijk van jouw wensen. Ook is het mogelijk om een naam of logo op de helm te zetten. Daarnaast kunnen je beugels ook bijpassend worden gemaakt. De KED Paso garandeert optimale ventilatie en is VG 01 gecertificeerd.

Winkelverkoopprijs: € 119,95 (rijhelm zonder personalisatie)
www.mekpaardensport.nl

In Bit 261 is per ongeluk een foutje geslopen bij de KED Paso. Hier wordt gesproken over de EN 1384 norm, terwijl die norm niet meer gehanteerd wordt. Dit moet de VG 01 norm zijn. En uiteraard voldoet deze cap aan deze eisen!

Bit-redacteur Danique Weernink probeerde vijf verschillende veiligheidshelmen uit. Ze droeg de helmen tijdens haar spring- en dressuurtrainingen en lange buitenritten. Ze lette daarbij op pasvorm, ventilatie en draagcomfort. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees het in Bit 261, die nu in de winkel ligt.