Leukste Oude Paard
Leukste Oude Paard

Leida is het Leukste Oude Paard!

Win

De 28-jarige schimmel Leida is het Leukste Oude Paard van 2019! Ze sleepte de meeste publieksstemmen binnen en wist vervolgens met haar actieve leven en goede gezondheid ook de jury het meest te charmeren.


Leida rijdt nog altijd haar ritjes met de allerkleinste kindjes en is bijna een beroemdheid in Zwolle. Ze wordt namelijk al 20 jaar gebruikt als Sinterklaaspaard en speelde in een videoclip van piet Toby. Ook bij de hoefsmidopleiding is ze al vele jaren een trouwe assistent. “Ze doet alles, ze kan alles en iedereen kent haar!”, aldus Liza. Meer weten? Bekijk onderstaande video!


https://youtu.be/PguJlSpHmJY


Prijzen


De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen en ontvangen snel hun prijzenpakket. Leida krijgt onder andere een fotoshoot van paardenfotografe Nikki de Kerf, een jaarabonnement op Bit, voer van Pavo, een pakket van Horsefitshop, een e-book én toegangsbewijzen voor de Dag van het Oudere Paard.


Top 5


Coco sleepte de tweede plaats in de wacht en Holly is op de derde plaats geëindigd. De top 5 wordt compleet gemaakt door Lilly en Silverbeam.


Bekijk hier de video’s van alle finalisten »


Verkiezing


De verkiezing ‘Het Leukste Oude Paard’ werd dit jaar voor het vijfde jaar georganiseerd door Bit magazine in samenwerking met Stichting De Paardenkamp.