groom
groom

FNV wil cao voor de paardensport

Welzijn

Elke dag werken met paarden en pony’s. Wie wil dat nou niet? Paardensport is de zevende populairste sport in Nederland. Een baan in de paardensport is een droom van veel mensen. Maar zo rooskleurig is het volgens de FNV niet altijd. “Je moet hard werken, in stoffige stallen tegen een minimaal salaris. De FNV vindt dat daar verandering in moet komen.” Daarom wil de vakbond een cao voor de paardensport en is een petitie gestart.


“De paarden en hun eigenaren kennen en vertrouwen jou. En je bent er verantwoordelijk voor dat het goed gaat met de (kostbare) paarden. Er gaat veel geld om in de paardensport. Toch kent deze sector geen cao en krijg jij maar een minimumloon. Sommige werkgevers vinden dat je al genoeg beloning krijgt, als je met paarden mag werken. Zij vinden dat je bevoorrecht bent. De FNV wil dat werknemers in de paardensport onder een cao gaan vallen. Hiermee krijg je recht op een fatsoenlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden”, aldus de FNV.


Petitie


“Wij werken samen aan een sterke FNV in de paardenstal. Samen met actieve kaderleden komen wij op voor jouw belang. Voor jouw salaris, betere arbeidsomstandigheden en veiligheid op de werkvloer. Vind jij dat ook belangrijk? Teken onze petitie voor een cao voor de paardensport.”


Klik hier voor de petitie!


Bron: FNV & Horses.nl