120323636_ABFweb
120323636_ABFweb

9 dingen die niet mogen ontbreken in je zadelkamer

Welzijn Opvallend

Je kunt beter te veel hebben dan te weinig, daar kunnen veel paardenmensen over meepraten. Maar de volgende dingen die Horse and Hound noemt, mogen echt niet in je zadelkamer ontbreken.


1. Een rubberen rosborstel

Wanneer je paard heeft besloten dat een modderbad echt heel erg gezond is, is dit jouw redding. Maar ook als je hem de hele winter aantreft met modder rond zijn oren, kun je niet zonder je rubberen vriend.

2. Leerdoekjes

Gewoon te halen bij de Action en ze zijn geweldig. Voor of na het rijden snel een keer vegen en je tuig is als nieuw. En het is nog eens super verzorgend ook.

3. Staart- en manenspray

Iedereen houdt van zachte manen en een goed doorkambare staart, en de producten van paarden zijn zo goed, dat er mensen zijn die het zelf ook gebruiken. Geef je het toe?

4. Een gereedschapskist voor je spullen

Gereedschapskisten zijn stevig (en nog belangrijker) groot. Als je deze niet hebt om al je spullen en dekens in te bewaren, hoor je er eigenlijk niet bij.

5. Een gaatjestang

Hoofdstellen komen in standaardmaten, maar het hoofd van je paard niet. Een gaatjestang is dus echt een musthave. Want een gat maken met een schaar of scherp mes verpest heel je hoofdstel.

6. Handcrème

Uitmesten, wandelen, rijden, het houden van een paard is zwaar werk en je het resultaat zijn oude vrouwenhanden. Natuurlijk hebben we handschoenen voor het rijden en uitmesten, maar de helft van de tijd weten we toch niet waar ze zijn (waarschijnlijk op de bodem van je gereedschapskist). Investeren in een goede handcrème is dus een aanrader als je geen drakenhuid wilt.

7. Handveger en blik

Mestboys zijn handig om - inderdaad- mest op te rapen, maar als je stof en oud zaagsel op wilt vegen schiet het echt niet op. Een simpele handveger met blik is veel effectiever.

8. Heel veel sponzen

Deze heb je nooit genoeg: voor ogen, konten, tuig en zweterige paarden. Haal een groot pak bij de plaatselijke winkel, want bij de ruitersportzaak betaal je vaak het dubbele (zoals met alles waar ‘paarden’ voor staat) .

9. Gewichtslint

Je eigen gewicht schatten is één ding, maar met het gewicht van je paard kun je niet valsspelen. *streng gezicht*

Wat ontbreekt er niet in jouw zadelkamer?

Bron: Horse and Hound