De paardenkamp
De paardenkamp

Gratis 2e Ticket voor Dag van het Oudere Paard op 18 juni!

Welzijn Oudere paarden
Heb jij altijd al eens binnen willen kijken bij Stichting de Paardenkamp in Soest? Eens spieken in dat grote paddock paradise, daar waar normaal gesproken geen publiek mag komen? Of misschien heb je zelf wel een ouder paard en wil je meer leren over de juiste verzorging die hij of zij nodig heeft. Dan mag je de Dag van het Oudere Paard op 18 juni aanstaande, zeker niet missen.

Thijs van Loon, Ellen Roelfsema, Karin Leibbrandt en meer ...


Het belooft een interessante dag te worden. Vol met kennismakingen, maar vooral ook met kennis. De stallen waar de oudere paarden van De Paardenkamp dagelijks een onderkomen vinden, worden omgetoverd tot kleinschalige lezingruimtes. Hier staan onder andere Thijs van Loon, Ellen Roelfsema, Karin Leibbrandt, Yteke Elte en Robin van den Boom klaar om interactieve presentaties te geven. De ruimtes zijn vrij klein, wat het stellen van vragen laagdrempelig en dus eenvoudig maakt.

Machteld van Dierendonck


Gedragsdeskundigen Machteld van Dierendonck en Annemarie van der Toorn zijn ook aanwezig. Zij vertellen wat een jong paard bijvoorbeeld van een ouder paard kan leren en hoe je negatieve stress bij het voeren van een paard kunt voorkomen. Het gezondheidsplein barst van de informatie. Hier geven dierenartsen van de Universiteit Utrecht en Wellensiek advies.

Schilderen


Je kunt zelfs jouw paard laten schilderen, door kunstenares Rosan de Groot en is er de mogelijkheid om allerlei leuke paardenspullen te winkelen bij een van de kramen. Uiteraard laten de medewerkers van De Paardenkamp zich ook zien op 18 juni. Zij vertellen graag over hun ervaringen in de verzorging, voeding en het gedrag van de ruim 120 oude paarden die bij de stichting van een mooi pensioen genieten.

Paddock Paradise


Een huifkar brengt de bezoekers naar het Paddock Paradise, een prachtige huisvestingsvorm van zo’n 5,5 hectare die normaliter gesloten is voor publiek.

Zin in?


Dat dachten wij ook! Extra leuk: als je BIT & Cap-volger bent, krijg je met de kortingscode BitCap2022 je tweede ticket GRATIS.
Ga dus snel naar www.dagvanhetouderepaard.nl en zorg dat jij tickets hebt en dus verzekerd bent van een deelname aan deze super interessante dag.

Praktische info


Tenslotte nog even wat praktische info, zodat je weet waar je moet zijn op zaterdag 18 juni:
Zaterdag 18 juni
9.30 – 16.30
Birkstraat 96,
3768 HL Soest