Bo Kasbergen, grondwerk
Bo Kasbergen, grondwerk Foto: Lotty van Hulst

Kennisevent met Bo Kasbergen op 29 april in Ermelo: “Quickfix bestaat niet”

Training Kennis Event Bo Kasbergen

‘Probleempaardenspecialist’ of ‘grondwerkspecialist’ zijn twee woorden die Bo Kasbergen het allerbest omschrijven. Bo maakt paarden zadelmak en traint paarden van derden, helemaal op zijn eigen manier. Op 29 april deelt Bo zijn kennis en ervaring tijdens een Kennisevent in Ermelo.

Grondwerk is de basis

Bo vindt het belangrijk de communicatie tussen mens en paard te optimaliseren, vóórdat er onder het zadel gereden wordt. Grondwerk dus.

“Grondwerk is de basis van alles wat je met je paard doet. Het is de basis van het netjes meelopen aan het halster, trailerladen, voetjes geven en het werk onder het zadel. Ik ben ervan overtuigd dat je pas wat met een paard gaan doen als de communicatie en het vertrouwen op orde is. Dat heeft tijd nodig, en duidelijkheid”, vertelt Bo.

“Het is belangrijk dat de mens zo consequent mogelijk is en geen grijs gebied hanteert. Dat is niet zwart-wit genoeg voor een paard. Het klinkt misschien streng, maar zo communiceren paarden ook naar elkaar.”

Volgens Bo bestaat een quickfix niet. “Veel verschillende bitten lossen het probleem nooit helemaal op. De oorzaak zit vaak ergens anders en daar kom je achter als je jouw paard beter leert te begrijpen. Ik denk dat er veel goede paarden zijn die dat helaas niet laten zien. Pas als je een paard begrijpt krijgt het de kans zichzelf en zijn kwaliteiten te laten zien.”

Extreme angst en/of gebrek aan respect en vertrouwen

Bo ziet veel paarden die problemen vertonen door extreme angst, dominantie en/of een gebrek aan respect en vertrouwen. Maar hoe gaat hij daarmee om als ‘prombleempaardenspecialist’?

“Je kan een paard door middel van grondwerk altijd resetten. Daarmee bedoel ik dat je hem in zijn hoofd terugbrengt naar de ‘fabrieksinstellingen’. Hoe hij dat doet? Dat laat hij graag aan je zien tijdens het kennisevent op 29 april op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Bo gaat daar aan de slag met twee verschillende probleempaarden en laat zijn traject zien met de 4-jarige Djerommeke, die hij de afgelopen maanden zadelmak heeft gemaakt.

Kortingscode + Goodybag

Als je naar het event komt, staat daar dus een super toffe goodybag op je te wachten ter waarde van euro 29,50. Dus koop je ticket met de korting die je krijgt als Bit & Cap-volger ( kortingscode Bit&Cap-1! ) en jij bezoekt het event bijna gratis. Gebruik de kortingscode zo vaak je wilt, dus nodig je stalgenoten of andere paardenvrienden ook uit, om te leren en geïnspireerd te raken op 29 april. 

Waarom wij zoveel willen delen? Omdat we graag bijdragen aan het beter leren begrijpen van paarden. Dat doen we via Bit & Cap, via buitenrijden.nl en dus ook via dit event. Als je je paard beter begrijpt, bouw je een betere basis, waardoor het voor jou en voor je paard nog leuker wordt om de partnership die je hebt verder door te ontwikkelen. Of dat nu is bij het buitenrijden, in de (dressuur)training of gewoon op stal en in de omgang.