Instructie, rijles
Instructie, rijles

Tip Rieky Young: zoek ook andere oplossingen

Training Opvallend

Regelmatig krijg je een tip van een deskundige op Bit & Cap online. De tip komt vandaag van westernamazone Rieky Young, die vandaag de dag ook veel bekende dressuurruiters traint, waaronder Dinja van Liere en Marlies van Baalen.

“Ik wil graag als tip meegeven: als iets niet werkt; blijf er dan niet mee doorgaan. Ik zie heel veel mensen iedere dag braaf hun paard rijden en doelloos blijven rondrijden met hetzelfde probleem.

Misschien is het goed om een andere oplossing te zoeken voor een probleem waar je al weken, maanden of zelfs jaren niet doorheen komt. Dan werkt je oplossing niet goed genoeg. Zoek dan naar een andere oplossing. Dat kan zijn door het probleem anders te benaderen of op een andere manier erover na te denken.

Het kan ook helpen om eens hulp te zoeken bij iemand anders dan je vaste instructeur. Iemand anders bekijkt het probleem met een andere visie. Hij of zij kan hetzelfde bedoelen, maar een andere uitleg geven. Iets wat eerder niet goed begreep, begrijp je nu beter.

Als je ergens een hele tijd mee rondloopt: zoek een andere oplossing. Het is geen goed idee om iedere dag met hetzelfde probleem op te stappen, een rondje te rijden, af te stappen en niet fijn gereden te hebben.”

130726453_ABFweb