Jeugd
Jeugd

5 redenen voor de jeugd om op wedstrijd te gaan

Training Opvallend

Als je weer een heel weekend voor je dochter door een modderig wedstrijdterrein hebt gebaggerd en kijkt naar wat het allemaal heeft gekost, vraag je je soms af waarom je het allemaal doet. Waarom geef je al dat geld uit voor een paar lintjes? Je bent vies, uitgeput en blut, maar als je naar de lach kijkt op het gezicht van dochterlief weet je weer waarom je dit elke keer weer allemaal doet. De volgende redenen laten zien waarom wedstrijd rijden goed is voor de jongsten onder ons.


1. Het leven is niet eerlijk

Soms rijd je een perfecte proef en kun je niet geloven dat je tegenstander - wiens paard tijdens de middendraf in galop viel en weigerde achterwaarts te gaan - boven jou eindigt. Wie weet, misschien houden ze niet van de kleur van je paard? Het kan alles zijn. Maar weet je wat, het leven is niet eerlijk. Je kunt niet altijd winnen, zelfs niet wanneer je de perfecte proef rijdt. Maar je raapt jezelf bij elkaar, lacht en probeert het een andere dag opnieuw. Dat is het leven in de echte wereld.

2. Verlies met flair

Teveel kinderen gooien vandaag de handdoek in de ring als ze niet winnen of niet krijgen wat ze willen. Maar wat verandert dat aan de zaak? Ben blij dat je het geluk hebt om wedstrijden te rijden met je paard. Feliciteer de winnaar en ga door. Het leven gaat niet altijd op de manier die jij wilt. Het is het beste om dat meteen te leren.

3. Hard werken loont

Het is onrealistisch om te denken dat je één of twee keer in de week kan rijden en nog super presteert op wedstrijd. Wat je ergens in stopt, komt eruit. Hoe meer je oefent en je voorbereidt, hoe succesvoller je zult zijn.

4. Als het de eerste keer niet lukt, dan probeer het opnieuw

Niemand wint altijd en zelfs als je begint met winnen, is er altijd wat om te verbeteren of een hoger niveau om naartoe te gaan. Soms moet je zelfs even alles vergeten en fris beginnen. Het ontbreekt kinderen vandaag de dag nogal aan vasthoudendheid. Maar, bij de paarden en in het leven in het algemeen geef je niet op en kom je er uiteindelijk.

5. Ben niet bang om hulp te vragen

Laten we eerlijk zijn: paarden kunnen soms de meest frustrerende dingen op aarde zijn. We hebben allemaal al eens richting stal gestampt, zacht vloekend met ons onschuldig kijkende paard achter ons aan. Als je zo’n dag hebt, neem dan een diepe hap lucht en vraag je instructeur om een extra les. Je bent niet alleen en niemand weet alles. Ben niet bang om hulp te vragen, het is er altijd als je het nodig hebt.
Bron: Horsenation