strandrit dorien van dijk
strandrit dorien van dijk

Hoe bescherm jij je mobiel tijdens een strandrit?

Recreatie Opvallend

Stel je verheugt je enorm op een strandrit met de meiden! En dat wil je natuurlijk vastleggen, maar loopt tegen een ‘opbergprobleempje’ aan. 

“Ik weet niet hoe jouw mobiel eruit ziet, maar die van mij is best groot. Normaal is dat ook best handig, maar nu even niet. En één ding mag er niet gebeuren: je mobiel mag niet nat worden! Dus waar berg je hem dan op?”

“En daar stond ik dan, met mijn best grote mobiel en iets te klein zakje in mijn rijbroek. De meiden bekeken mij met een meewarige blik. Een mobiel in een rijbroek is tijdens een strandrit gedoemd te verdrinken. De beste opbergplek is volgens hen je bh! En dan moet je hem niet zomaar er ergens tussen drukken… Nee, je doet je borst een beetje opzij en schuift je mobiel dan langs de zijkant van je borst onder het breedste stuk van elastieken band om je borstkas. Je duwt em tot aan het strakste elastiek onderaan. En voilà, die raak je niet meer kwijt! O ja, wel je schermkant tegen je huid aan en niet andersom, anders wordt je cameralens te vochtig en mislukken je foto’s gegarandeerd.”

“Weer wat geleerd! Al vond ik het best lastig om tijdens het rijden ‘even mijn telefoon te pakken’. Heb jij tips hoe jouw mobiel droog en bereikbaar houdt tijdens een strandrit? Laat het ons weten!”