manege
manege

Tip voor de manegeruiter: leer op verschillende paarden rijden

Recreatie Opvallend
Het is een bekend plaatje. Kinderen komen binnen in de manege en rennen naar het planbord. Soms ontstaan er vervolgens onzekere en teleurgestelde gezichtjes.  Volwassenen proberen dat niet of minder te tonen, maar vertellen later aan de bar allerlei verhalen waarom het vandaag niet lukte.
Als je bij een goed en gecertificeerd hippisch centrum rijdt, dan moet je het als een cadeautje zien als je eens van paard mag wisselen. De instructie heeft het vertrouwen dat jij met dit paard overweg kunt en zet je niet op een paard waarbij grote problemen te verwachten zijn. Zo leer je van elk paard en word je, zeker met de juiste instructie, een veelzijdige ruiter.
Door verschillende paarden te rijden maak je ook makkelijker kennis met de diverse disciplines. Hier kun je later ook weer aan hebben. Een eigen paard blijft natuurlijk de grote wens. Mocht het er ooit van komen, wordt het dan een dressuurpaard? Ga je verder in de springsport of blijft het puur bij recreatief rijden? Overal komt de veelzijdigheid die je leerde op een manegepaard goed van pas.
Mocht een eigen paard te hoog gegrepen zijn, om wat voor reden dan ook, zoek dan een goed bedrijf waar lessen worden gegeven op leuke paarden. Op die manier blijf je met veel plezier rijden, want dat is toch waar het om gaat.”
Alice, Marsaz
manege les