181203204_ABFweb
181203204_ABFweb

5 Dingen waarbij je je paard voortrekt

Recreatie Opvallend

Als paardeneigenaar heb je je paard vaak op nummer 1 staan. Dat gaat soms zover, dat je er dingen voor laat of iets minder doet, zolang je paard het maar aan niets ontbreekt. Vijf dingen waarbij een paardeneigenaar een paard voortrekt. Herken je je erin of weet je zelfs meer dingen te noemen?

1. Voeding

Als paardeneigenaar moet je op de kleintjes letten. Wat? Nee, niet voor je paard, voor jezelf. Dus jij gaat naar de budgetsupermarkt om je dagelijkse maaltje bijeen te schrapen. Zo kun je het eerste klas hooi, het kwaliteitsvoer van je paard en de bijbehorende supplementen blijven bekostigen.

En ja, als de zakken winterpenen weer bij de paardenvoerleverancier staan, neem je daar maar een worteltje uit mee voor je hutspot. Dat scheelt ook weer in je portemonnee.

2. Schoonheidsbehandelingen

Een zalfje voor wondjes, een crème voor schrale lippen, een borstel waar het haar van gaat glimmen… Nee, we hebben het hier niet over producten voor jezelf, maar voor je viervoeter. Die heeft namelijk een beautycase waar je u tegen zegt. En zelf? Voor jezelf voldoet een zalfje voor meerdere kwalen. Die lippenstift die je jaren geleden gekocht hebt?

 Daar blijft toch alleen maar hooi aan plakken. Omdat je paard natuurlijk wel fit moet blijven om jou te kunnen dragen, staan regelmatig visites aan de fysiotherapeut, osteopaat en masseur op het programma. Ook de dierenarts doet een jaarlijkse gezondheidscheck. Zelf heb je natuurlijk al jaren geen dokter meer gezien. En een massage nadat je weer een maandelijkse voorraad van twintig balen hooi hebt gestapeld? Dat geld besteed je liever aan je paard.

3. Interieur

Je paard moet op topkwaliteit rubbermatten staan, stofvrij hooi hebben en het liefst in de winter verwarmd drinkwater. Daarvoor wil je best besparen op een nieuw bankstel, koffiezetapparaat of dekbed voor jezelf.

4. Vakantiepotje

Wat je kunt sparen, dat spaar je natuurlijk. Want je wil graag naar Horse Event en daar alle benodigde spullen voor je paard kopen. Een romantisch uitje met je partner, betekent minder bij je paard kunnen zijn. Nee, je kiest liever voor dat weekendje weg met je paard en een wedstrijd waarbij je na afloop blij bent met de juiste kleur rozet, die praktisch gezien geen enkele waarde heeft.

5. Cadeautjes

Wat je voor je verjaardag wilt? Die ene mooie zweetdeken voor je paard. Of hulp bij het sparen voor dat zadel waar je al zo lang van droomt. Voor Valentijnsdag? Een nieuwe frontriem met strass-steentjes. Nee, je hoeft geen sieraden, als je maar iets moois voor je paard kunt kopen.