Bas de Recht
Bas de Recht

Bas de Recht winnaar Barock Show Cup

Nieuws

De Barock Show Cup is een vast onderdeel tijdens het showprogramma van Jagt & Pferd in het Duitse Hannover. De klassiek geschoolde paardentrainer Bas de Recht nam afgelopen weekend als enige Nederlander deel en won met zijn Lusitano Uxeque.
[caption id=”attachment_4161” align=”alignleft” width=”300”] Bas de Recht tijdens zijn Kür.[/caption]

Het hele jaar door konden ruiters filmpjes insturen en de jury selecteerde een vijftal professionele ruiters voor de finale. Bas de Recht liet met zijn paard Uxeque een lange teugel Kür zien. De Kür bevatte elementen uit de barokke rijkunst, zoals piaffe, pirouette en passage. De jury lette op de moeilijkheidsgraad van de uitvoering, maar ook op de choreografie en de harmonie tussen mens en paard.

“Een super mooie ervaring met Uxeque”, vertelt Bas enthousiast. “Ons doel was schoonheid, kunst, harmonie en ongedwongenheid te tonen en emotie op te roepen bij het publiek. Ik weet niet wat er gebeurde, maar vanaf de binnenkomst was het publiek aan het klappen! Bij het eerst appuyement werd geklapt en gejuicht en dat ging bij elke oefening en overgang door tot staande ovaties! Wat een emotie brak er los. Ik heb nog nooit zo’n mooie ervaring in de ring gehad. Supertrots ben ik op Uxeque hoe hij zich heeft laten zien en hoe dapper hij zich heeft gedragen!”

[caption id=”attachment_4162” align=”alignright” width=”300”] Bas en zijn Lusitano Uxeque.[/caption]

“Bas was de enige Nederlandse ruiter, maar vanaf de eerste minuut had Bas het publiek voor zich gewonnen,” vertelt Amber Koppen, de vrouw van Bas. “Het Duitse publiek wist het lange teugelwerk duidelijk op waarde te schatten, Bas kreeg zelfs een staande ovatie tijdens zijn Kür . Uxeque liet ook een piaffe, passage en appuyement uit het (klassieke) boekje zien. De voorzitter van het klassiek barokke verband in Duitsland, Richard Hinrichs, die had gevraagd of Bas mee wilde doen, was vol lof. En groot compliment natuurlijk.”

Meer info over het evenement vind je hier.

En wil je meer weten over het werk van Bastiaan de Recht en Amber Koppen, bestel dan Bit 201 waarin een uitgebreid artikel stond over dit bijzondere duo.

Bekijk hier het filmpje van afgelopen weekend:


 
Basderecht
basderecht4