Een spannende zomer op Paardenheuvel
Een spannende zomer op Paardenheuvel

Winnaars kinderboek bekend

Nieuws

Afke’s boekenblog ging over het kinderboek ‘Een spannende zomer op Paardenheuvel’. Bit mag van uitgeverij Leopold drie exemplaren weggeven van het boek. De prijswinnaars zijn inmiddels bekend! Willemien Lidewijn, Syreeta en Margot de Ruyck zijn de gelukkige winnaars. Wij nemen contact met jullie op. Veel leesplezier!


Lezers moesten ons laten weten wat hun beste jeugdherinnering aan paardenboeken is. Hierbij de motivatie van de prijswinnaars:

Margot: Ook ik las heb zowat alle boeken van de serie Bianca gelezen, maar toch gaat mijn meest memorabele jeugdherinnering uit naar een ander boek. Ik weet noch de titel noch de schrijver en achteraf gezien als volwassen persoon stelde het verhaal echt niet veel voor. Een meisje had een paard waar ze voor zorgt en ze ontmoet een jongen en ze zorgen dan samen voor dat paard, maar dat paardje wordt ziek en sterft op het einde van het boek, maar de vriendschap/liefde tussen de jongen en het meisje blijft over. Nu had ik dat boek wel al meerdere keren gelezen, maar op een bepaald moment moest ik met mijn ouders mee naar een klassiek concert in een kerk en nu ja om je als kind bezig te houden en stil te houden mocht ik een boek meenemen en ik had voor deze gekozen en ik heb het helemaal uitgelezen en op het einde moest ik zo ontzettend wenen omdat dat paard sterft… Ik moest spontaan aan dit moment denken toen ik jullie aankondiging op facebook las… 

Willemien: Lieve paardenliefhebbers,
Ook ik las vroeger -het wordt eentonig- de Bianca boeken en Heartland. Ik ben zelfs een keer(ik had gezegd dat ik bij een vriendinnetje ging logeren)een hele dag op de hooizolder van een boerderij gekropen om een nachtje bij de paarden te logeren.. Mijn liefde voor paarden ging erg ver…en …..het was best eng die nacht!…..en had wel wat gevolgen….. Mijn kleinkinderen-een tweeling en meisjes…..zijn net zo gek op paarden als ik en hun eerste woord was : PAARDEN…zo leuk! Zomaar zo leuk zou het zijn om voor deze twee dit boek te winnen en meteen met lezen en genieten te beginnen!

Syreeta: Ook ik heb vele paardenboeken gelezen in mijn jeugd, de 1 nog mooier dan de ander. Wat mij is bijgebleven is de serie van de zilveren hengt (silver brumby). Ik heb ze gelezen toen ik heel jong was, en ik heb ze nog steeds liggen nu ik 31 ben. Ik ken ze van binnen naar buiten aangezien ik ze vaker heb gelezen, steeds opnieuw. Het hele idee, het beeld en het gevoel van de wilde paarden in australie. En de magie van de zilveren paarden waarvan mensen dachten dat ze niet bestonden. De namen van de andere natuurbewoners. De spanning die ik mee voelde toe de magische zilveren hengst voor het eerst de zee zag, en de vlucht voor de mensen. De gevechten met andere hengsten, het stiekem wegsluipen uit de kudde, om 1 te zijn met de witte sneeuw op de bergtoppen. Wat ik extra geweldig vondt was het feit dat er kaarten bij de boeken zaten, kaarten waar de plaatsten op stonden die in de verhalen terugkwamen. Ik weet nog dat ik met mijn vingers over de kaart ging, de route volgend die de paarden namen. En toen het moment dat ik besloot op internet te kijken, en te ontdekken dat de plaatsen echt bestonden, om vervolgens via google maps te kijken hoe het gebied er in het echt uitzag.
Heerlijke herrinneringen.
Daarom wil ik dit boek graag winnen, niet voor mezelf, maar om kado te doen aan het dochtertje van een vriendin. Die zit nu in de beginfase van de paardengekte, en zij verdient ook haar droomherinneringen.