foto 1
foto 1

Bit-lezer in beeld: Niske Goede

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Deze week een kijkje bij Niske Goede (27) uit Oostzaan.


Niske werkt als casemanager met mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en begeleidt vooral de psychiatrische patiënten. Voor haar werk volgt ze momenteel een tweede hbo-opleiding. Sinds twee jaar is Niske de trotse eigenaar van Leena, een inmiddels 2,5-jarige merrie. Leena is een kruising paint (Sporty Danny) x draver (Naction Skoatter). “Leena is mijn rustpunt na een zware en drukke werkdag. Ik kan bij haar mij ei kwijt en word echt gelukkig van haar.”

[handwritten]

[row]
[four]

“Leena staat bij een boer op stal waar het echt super netjes geregeld is (all in!). Het mooiste is dat het tien minuten van huis is!”
[/four]
[four]

“Dit zijn al mijn liefdes bij elkaar op één foto. We maken altijd veel tijd voor de diertjes.”
[/four]
[four]

“Leena is heel lief, vriendelijk, eerlijk en zacht van karakter, wel is het een hele pittige merrie met een heel sterk karakter.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“In eerste instantie werd gedacht dat Leena roodschimmel was. Ze bleek echter ‘roan’ te zijn, oftewel; van de zomer een spierwit lijfje en ‘s winters weer roodbruin!”
[/four]
[four]

“November 2012 is Leena door het ijs gezakt en verdween ze onder het ijs. Sindsdien was water heel spannend. Dat ze dit nu doet is dus een hele mijlpaal!”
[/four]
[four]

“Op Jumping Amsterdam! Super gezellig en veel mooie rijkunsten mogen bewonderen. We hebben meteen inkopen gedaan bij onze vaste ruitersportwinkel!”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“De opbrengst van Jumping: een nieuw halster en een potje crème voor littekenweefsel. Ze heeft wat plekjes overgehouden van haar ‘ijsavontuur’, die ik hiermee behandel.”
[/four]
[four]

“Leena heeft wat last van haar hals, door de groei of door het ijsongeluk. Fysio Susu Safwat komt elk halfjaar langs om Leena hierbij te helpen.”
[/four]
[four]

“Elke zondag maak ik een wandeling in het natuurgebied met Leena. Met deze mooie foto’s wilde ik graag deze reeks afsluiten..”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

augustus-2013-vierkant
foto 3
foto 5
foto 6
foto 7
foto 8
Foto 9