SONY DSC
SONY DSC V.l.n.r. Charlotte, Angèle en Frederike

Ruiters voor hulphond te paard van Vaals naar Vierlingsbeek

Nieuws

Drie ruiters en twee begeleiders gaan komende hemelvaartsweekeinde, van donderdag tot en met zondag, een tocht maken van 160 kilometer van Vaals naar Vierlingsbeek. Dat doen ze met een speciaal doel: om via ruiters voor hulphond zoveel mogelijk geld te genereren voor Hulphond Nederland .


“Naast paardenfanaten zijn we ook allemaal fervent hondenliefhebber”, vertelt initiatiefneemster Frederike Domenie. “Wij weten als geen ander wat een geweldige kameraad een hond is. Hoe moet dit dan wel niet zijn voor mensen met een handicap? Naast gezelschap is hij ook onmisbaar voor deze mensen bij allerlei dagelijkse handelingen.”

Frederike rijdt tijdens de tocht haar zevenjarige Friese ruin Wietse (v. Wikke). Angèle Bolder neemt deel met haar KWPN-ruin Urion (v. Perion). De jongste van het gezelschap, de bijna 17-jarige Charlotte Kaanen berijdt de 13-jarige Lippizaner Ulysses Capriola U (v. Neapolitano Capriola). Dit paard is beschikbaar gesteld door Equicentrum Sprong Vooruit, nadat Charlottes eigen paard met een lichte blessure af moest haken.

De eerste etappe van deze sponsortocht door het Limburgse heuvellandschap voert van Vaals naar manege De Blauwe Steen te Wijnandsrade, vervolgens wordt er op Rijstal Venhof te Herkenbosch halt gehouden, vanwaar koers gezet wordt naar Velden/Schandelo, alvorens op zondag aan te komen in Vierlingsbeek. De kosten van de opleiding van een hulphond variëren van € 20.000 tot € 40.000. Ruiters voor hulphond hoopt via deze tocht een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van één van deze honden.

Meer info vind je op www.ruitersvoorhulphond.nl.
Afbeelding