Noud Dirks Buitenrijden Trektocht (Large)
Noud Dirks Buitenrijden Trektocht (Large)

1800 km te paard en 10.000 euro voor het goede doel

Nieuws

De tocht van ruim 1800 kilometer te paard van Parijs naar Romeria del Rocio bij Sevilla zit erop. Eerder kon je op onze website al lezen over de avonturen van Noud Dirks en zijn kompanen, maar gister bereikte het gezelschap de eindstreep en reden zo maar liefst 10.000 euro bij elkaar.


Noud vertrok eind maart, met een team kameraden, vanuit Parijs met zijn paarden Jan en Karel. Het plan: genieten en geld ophalen voor het goede doel. Dat goede doel is het Oncologie Fonds van het UMC Stichting Radboud in Nijmegen. “Zij houden zich bezig met kankerpreventie. Daar steken ze heel veel tijd, energie en aandacht in. Ik vind het een heel mooi doel om daar geld voor bij elkaar te sprokkelen”, aldus Noud Dirks.

Pinksteren


Noud hoopte dat hij rond Pinksteren in Romeria del Rocio aan zou komen, waar jaarlijks een van de grootste bedevaarten van Spanje wordt gehouden. “Daar is een Maria-verering. Een feest van vier dagen waar zigeuners uit heel Spanje naartoe komen, veelal met paard en wagen. Het leek me een hele belevenis om daar een keer bij te zijn.”

“Er wordt gedanst en muziek gemaakt. Mensen lopen hier in prachtige kledij rond. Wij mogen daar in ons cowboypakje tussen lopen, met onze bijzondere paarden. Bijzonder, want alle paarden hier zijn bruin of wit en die van ons zijn bont. We hebben veel bekijks en iedereen vindt het prachtig”, vertelt een dolenthousiaste Noud.

Succesvolle tocht


De paarden hebben de tocht zonder al te veel problemen volbracht. “Ze zijn in uitstekende conditie en staan er goed bij. We hebben weer ontzettend mazzel gehad”, zegt Noud. Die begin mei samen met zijn team nog oog in oog stond met een agressieve hengst die hen de weg versperde.

Bekijk hieronder het laatste filmpje van Noud, net voor aankomst in Romeria del Rocio.
http://youtu.be/kMoFOxB2jo4

Bron: Omroep Gelderland