Zebravliegendeken
Zebravliegendeken

Prijswinnaar Epplejeck zebra-vliegendeken bekend

Nieuws

Bit mag van Epplejeck een zebra-vliegendeken weggeven. Bit-lezers moesten raden hoeveel producten met zebra print Epplejeck te koop heeft. Het juiste antwoord is elf. Bit-lezeres Larissa Both raadde dit goed en wint de vliegendeken. Gefeliciteerd! Epplejeck neemt contact met je op.


Uit onderzoek is gebleken dat gestreepte dieren veel minder steekvliegen aantrekken dan dieren die egaal zwart, bruin of wit gekleurd zijn. Het geheim zit hem in de manier waarop het licht reflecteert (polariseert) op de vacht.

Een egale bruine of zwarte vacht reflecteert het zonlicht horizontaal, een herkenning voor de steekvlieg dat het om een smakelijk dier gaat. Deze reflectie (polarisatie) wordt veroorzaakt door het pigment van de vacht, een witte vacht heeft minder pigment en is dus slechter zichtbaar en minder aantrekkelijk. Smalle zwarte strepen op een witte vacht zorgen voor een vreemde gemengde reflectie (polarisatie), waardoor steekvliegen in de war raken, het irriterend werkt en er dus niet op afkomen. Zebra’s hebben om die reden een dusdanig patroon op hun vacht ontwikkeld, met smalle zwarte strepen, die het minst aantrekkelijk is voor steekvliegen.

Epplejeck Met deze zebra-vliegendeken heeft je paard dus gegarandeerd minder last van vervelende steekvliegen!

Verkrijgbaar met- en zonder hals, al vanaf € 59,95.