cowboy
cowboy

Te paard naar het WK

Nieuws

Hij deed er twee jaar over, maar de Braziliaan Filipe Masetti Leite is te paard aangekomen in Brazilië. Maar liefst 12.874,752 kilometer legde hij en zijn team van paarden af, toen ze van Calgary in Canada richting het zuiden reden.  ”Het was een droom die ik heel mijn leven al had.”


Filipe nam drie paarden mee op zijn reis en wisselde ze onderweg af. Onderweg liepen ze onder andere een grizzlybeer tegen het lijf. “Een Braziliaan en een grizzlybeer zijn geen goede combinatie”, lacht Filipe.

“De paarden zijn kinderen voor me”, gaat hij verder. “Ik heb de afgelopen twee jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week met ze doorgebracht. Hun gezondheid is het belangrijkste voor me, het breekt mijn hart als er iets met ze is. “

De paarden stonden dan ook twee jaar lang op de eerste plek. “Ik zorgde eerst voor de paarden, voordat ik voor mezelf zorgde. Zij kregen eerst eten en daarna at ik zelf.”

De paarden krijgen dan ook alle credits van Filipe. “Ze hebben onwijs hun best gedaan en zijn in perfecte conditie in Brazilië aangekomen. Hier zullen ze blijven om van hun pensioen te genieten. Ze mogen de rest van hun leven uitrusten.”

Kijk hier voor een filmpje van Filipe. 

Bron: CNN