zadel
zadel

Videoblog: Controle van het zadel

Nieuws

Vrijwel iedere paardeneigenaar, ruiter of amazone weet inmiddels wel dat een goed passend zadel belangrijk is. Toch besteedt niet iedereen evenveel aandacht aan het zadel en de pasvorm. Bekijk de nieuwste videoblog van paardenfysiotherapeut Gisella Bartels waarin ze vertelt waarop je kunt letten als je een zadel eens kritisch wilt beoordelen.


“Misschien beseft men ook niet dat er zelfs veel schade aan het paard kan worden aangericht als een zadel niet goed past”, vertelt Gisella. “Zadels zijn in de loop der jaren ook behoorlijk veranderd. Nieuwe inzichten hebben geleid tot nieuwe modellen die veelal (niet altijd) beter passen op het ‘moderne’ paard. Een paard én een zadel kunnen in de loop van de tijd veranderen qua vorm. Denk aan een paard dat nog groeit, dikker of dunner wordt of meer bespiering ontwikkelt. Het zadel kan onder andere veranderen door vulling die samengedrukt wordt in de loop van de tijd.”

Een deskundig zadelpasser kan je helpen bij het aanpassen van je zadel of bij de aanschaf van een nieuw zadel. Toch is het praktisch zelf ook enige kennis te hebben van zadels. Het helpt je problemen met je zadel vroegtijdig te herkennen en maakt het tevens mogelijk beter te kunnen overleggen met de zadelpasser of verkoper.Bekijk hier de eerder verschenen videoblogs.

En houd de site in de gaten, er volgen nog meer filmpjes over onder andere een passend zadel voor de ruiter & passend zadel voor het paard!

zadel
zadel, opzadelen