wandelen
wandelen

Huisarts met paard en hond een jaar aan de wandel voor goed doel

Nieuws

Huisarts Harrie Huijben uit Vijlen is zaterdag begonnen aan een wandeling van maar liefst één jaar. Samen met zijn hond Tosca en zijn pony Leon loopt hij een tocht van 75oo kilometer van Tarifa, het zuidelijkste punt van Spanje naar de Noordkaap, het absolute noorden van Europa. Het is een sponsortocht, de opbrengst is bedoeld voor Mama Alice, een stichting die zich inzet voor straatkinderen in Peru.


Harrie (63) is naar eigen zeggen aan zijn lange tocht begonnen om de overgang van een ‘levensfase van gezin en werk’ naar een ‘nieuwe levensfase’ te markeren. Daarnaast is het de bedoeling dat hij loskomt van de dagelijkse hectiek, zo schrijft hij.

Meer informatie over de lange tocht is te vinden op Huijbens website. Op deze site houdt hij zelf een blog bij, waarin hij uitgebreid verhaalt wat hij zoal meemaakt onderweg. Wie de tocht, of een deel daarvan, wil sponsoren kan dat doen door 1 eurocent per kilometer over te maken op een speciale bankrekening.

Mama Alice (2005) is een stichting die gratis opvang biedt aan kinderen tussen 4 en 18 jaar in Peru, Ayacucho. De kinderen krijgen psychosociale en medische zorg, onderwijs en leren een vak. Oprichtster Fréderique Kallen uit Noorbeek heeft de stichting naar haar overleden moeder vernoemd. Dit omdat ze alle kinderen in de wereld de warmte en geborgenheid gunt die zij van haar moeder heeft gekregen.

Kijk hier voor de weblog van Harrie. 

Bron: Dichtbij