mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst
mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst

Britten zijn klaar met paardenmest op de weg

Nieuws

De Britten zijn paardenmest op de weg zat. Dit blijkt uit een recente poll waarbij maar liefst 97 procent van de ondervraagden aangaf dat ruiters na hun rit de mest van hun paarden moeten opruimen.


Niet alleen pleit een deel van de Britse bevolking voor het opruimen van de mest. Vanwege veiligheids- en gezondheidsredenen vindt 89 procent van de ondervraagden dat de overheid de paardenbezitters dezelfde regels moeten krijgen als de hondenbezitters. Zo zou een paardensportliefhebber dan een boete kunnen krijgen voor het laten liggen van de mest. Volgens Mark Hall van BusinessWaste, die het onderzoek verrichte, staat ‘ruiters niets in de weg om de mest even op te ruimen’.

Voor- en tegenstanders


Deze poll maakt veel los onder de Britten. Er zijn uiteraard voor- en tegenstanders. Zo geeft iemand aan dat zij alle ‘rotzooi’ heel zat is, terwijl een ruiter weer aangeeft, dat hij af en toe het niet eens merkt wanneer zijn paard mest.

Geen wetswijziging


De paardensportliefhebbers in Groot-Brittannië hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over de uitslag van deze poll. Er lijkt momenteel geen wetswijziging aan te komen, dat de paardenliefhebbers dezelfde regels moeten navolgen als de hondenbezitters.

Bron: Horses/HorseandHound