renbaan
renbaan

Innovatieve hindernis op renbaan

Nieuws

Een proef met een speciale hindernis die helpt de veiligheid van paard en jockey te verbeteren is geïnstalleerd op de renbaan van Taunton. De speciale met foam beklede hindernis wordt het hele seizoen gebruikt.


De hindernis is gemaakt van hout, maar het heeft zacht en meebuigend foam aan de bovenkant, in plaats van het traditionele harde berkenhout. In 2013 en 2014 werd de hindernis al gebruikt tijdens het zomerseizoen op de Newton Abbot, met positieve resultaten.

Dankzij die resultaten is de proef nu verlengd naar Taunton. “We hebben nauw contact met de Britse renautoriteiten en Newton Abbot over de hindernissen en we hebben alleen maar goede dingen gehoord. Er zijn minder valpartijen en de veiligheid is vergroot”, aldus Bob Young, uitvoerend chef van Taunton.

Er zijn wat aanpassingen gedaan aan de vorm, hoek en buitenmateriaal van de hindernis tijdens de proef na overleg met jockeys, het personeel van Newton Abbot en de renautoriteiten. Jamie Stier van de renautoriteit zegt: “Al het tweede jaar op rij zorgt de hindernis voor minder valpartijen en verwondingen. Het verlengen van de proef tijdens de winter zorgt ervoor dat we de data die we al hebben kunnen uitbreiden en we het effect van de hindernis op andere renbanen en in andere omstandigheden kunnen onderzoeken.”

Bron: Horse and Hound