veemarkt
veemarkt

Nadruk op welzijn tijdens paardenmarkt in Hedel

Nieuws

Aanstaande maandag is de jaarlijkse paardenmarkt in het centrum van het Gelderse Hedel. Deze paardenmarkt staat bekend als één van de grootste markten van ons land. De organisatie legt op hun website de nadruk op de gedragscode voor het dierenwelzijn.


De organisatie meldt: “Deze gedragscode is opgesteld om de behandeling, de huisvesting en de verzorging met betrekking tot het dierenwelzijn tijdens het verblijf op de markt te beheersen en onnodig leed te voorkomen. Deze regels zijn van toepassing op de paarden- en ponymarkt in Hedel en gelden voor iedereen die met dieren in aanraking komt of als bezoeker op de markt aanwezig is.”  Vorige week berichtten we al dat de omstandigheden op de paardenmarkt in Zuidlaren een lichte verbetering liet zien. Ook verscheen er een petitie voor een verbod op veemarkten in Nederland.

De organisatie van Hedel lijkt met het artikel op de website aan te willen geven dat zij waken voor het welzijn van de paarden, pony’s en ezels die er op de markt aangeboden zullen worden. Er zal zowel opvallend als onopvallend toezicht gehouden worden op het dierenwelzijn en het transport. Naar verwachting worden er ongeveer 1800 paarden, pony’s en ezels op de markt aangeboden. Vorig jaar trok de markt ongeveer 40.000 bezoekers.

Bekijk hier de volledige gedragscode dierenwelzijn voor de Hedelse paardenmarkt.

Bron: Horses.nl