zonsondergang
zonsondergang

5330 kilometer te paard door Australië

Nieuws

Een vrouw die meer dan 5000 kilometer reed op de Bicentennial National Trail is in Australië verkozen tot jonge avonturier van het jaar.


Belinda Ritchie kreeg de award tijdens een ceremonie in Sydney vorige week. Belinda is een advocaat uit Sydney en inmiddels weer gewoon aan het werk. De Bicentennial National Trail, van oorsprong bekend als de National Horse Trail, is een van de langste trails ter wereld. Hij is 5330 lang en loopt van Cooktown, Queensland door New South Wales naar Healesville, 60 kilometer ten noorden van Melbourne. Onderweg vind je oude karrenwegen, Brumby routes en rivieren.

Belinda gebruikte drie paarden voor de tocht: Clincher, Trump en Ruben voor de elf maanden durende reis en kocht ze daarna van een beurs die ze won dankzij de trip. “Ik heb tussen de vijf en acht uur per dag gereden, we reden gewoon op een rustig tempo, zo’n vijf kilometer per uur”, vertelt ze. “Ik kwam vaak mensen tegen. Ze stopten vaak om te praten en vaak bleek het dat ze in de buurt woonden. Ze boden me dan een douche en eten aan. Door de tijd heen heb ik best wat comfortabele bedden gehad maar het grootste gedeelte sliep ik in een tent.”

Bron: Horsetalk