Sjef Janssen, Salinero, foto Arnd
Sjef Janssen, Salinero, foto Arnd

Lintje voor Sjef Janssen

Nieuws

Dressuurcoach Sjef Janssen is vandaag na de onthulling van het bronzen beeld van Salinero benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester I.R. Adema als dank voor zijn verdiensten voor de Nederlandse sport en de dressuur in het bijzonder.


De uitreiking vond zeer toepasselijk plaats nadat het beeld van Salinero naast het beeld van zijn voorganger Bonfire werd onthuld in Erp. Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, roemt Janssen: “Sjef is de meest succesvolle Nederlandse dressuurbondscoach ooit. Hij heeft met zijn prikkelende aanpak en gymnastiserende trainingsmethode de tot 2007 durende Duitse hegemonie doorbroken met historische EK- en WK-titels voor het Nederlandse team en is, aanvankelijk als trainer van Anky en later als bondscoach van het Nederlandse dressuurteam, betrokken bij maar liefst tien olympische medailles.”

Salinero geniet nu van zijn pensioen en won met Anky van Grunsven tweemaal olympisch goud, een zilveren en bronzen olympische teammedaille, werd eenmaal Wereldkampioen, vier keer Europees kampioen waarvan twee met het team, vier keer winnaar van de Wereldbekerfinale, drie keer Nederlands Kampioen en nog veel meer andere wedstrijden. Sjef Janssen is de ontdekker van Salinero en trainde gedurende zijn hele loopbaan de combinatie Anky en Salinero.

Bekijk hier het filmpje van de onthulling van het standbeeld en het lintje van Sjef:


Bron: KNHS/NOS