Bit Trainingsdagen Bit talent
Bit Trainingsdagen Bit talent

Inschrijving Bit Talent van het Jaar geopend

Nieuws

Op zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015 zijn de Bit Trainingsdagen in Drachten. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor Bit Talent van het Jaar. De inhoud van de clinics, shows en workshops van Bit Trainingsdagen volgt later.


Op zaterdagochtend en zondagochtend zijn de selecties voor Bit Talent van het Jaar. Je rijdt samen met je paard of pony in de hoofdpiste en je krijgt les van dressuuramazone Adelinde Cornelissen. Ze beoordeelt jou, zo kijkt Adelinde hoe je je training opbouwt en wat doe je bijvoorbeeld met haar opmerkingen? Daarna trek je je sportoutfit aan en ga je onder begeleiding van het de ECO Coaches van het Adelinde Training Center sporten. Hoe is het gesteld met jouw Focus, Balans en Ademhaling? Deze score telt samen met je score van het paardrijden mee in de einduitslag. Aan het einde van de dag is de halve finale waar de twaalf beste combinatie van die dag aan meedoen, vier gaan er door naar de finale. Tijdens de finale op 10 januari strijden acht combinaties om de titel  Bit Talent van het Jaar tijdens het dressuurgala van ICCN Drachten!

Deelname


Samen met je paard of pony verschijn je in de officiële hoofdring van ICNN Drachten. Een unieke kans om het gevoel van deelname aan een internationaal concours mee te maken. Je rijdt los in één van de pistes, waarna je vijftien minuten in de hoofdring verschijnt. Daar krijg je de kans om samen met maximaal zeven ruiters bij Adelinde in het oog te springen. Iedereen mag zich inschrijven, het niveau van jou of je paard maakt niet uit. De kosten voor deelname zijn 65 euro en Bit-abonnees betalen 60 euro.
Dit jaar hebben wij een nieuwe rubriek voor de jongeren van 10 tot en met 14 jaar. Val jij in deze leeftijdscategorie? Dan word je automatisch in de jeugdrubriek geplaatst. Je rijdt in deze rubriek niet mee voor de finale op 10 januari. Er zal zowel op 3 als 4 januari een dagwinnaar bekend worden gemaakt.

Voorbereiding


“De eerste indruk is belangrijk”, vertelt Adelinde. “Als het geheel er goed verzorgd uitziet, dan zegt dat ook vaak iets over hoe iemand rijdt. Daarnaast kijk ik hoe de ruiter op het paard zit en zijn training opbouwt. Hoe gaat hij om met zijn paard en hoe reageert hij op de signalen die het paard geeft? Ook belangrijk: wat doet iemand met mijn aanwijzingen?”

Fitheid


Adelinde vindt de fitheid van de ruiter erg belangrijk. Daarom word je deze dag ook getraind door het Adelinde Training Center, dat onder leiding staat van ECO-coaches van het CIOS. Hoe is het gesteld met jouw Focus, Ademhaling en balans? De coaches van het Adelinde Training Center testen jou tijdens de één uur durende training. Deze score telt mee voor de einduitslag.

Finale


De acht beste ruiters komen zaterdagavond 10 januari 2015 opnieuw naar Drachten. Deze dag word je gecoacht door het Adelinde Training Center en daarbij mentaal getest. Daarna verschijn je met je paard in de hoofdpiste tijdens het dressuurgala!

 

Geef je hier op en wie weet word jij Bit Talent van het Jaar!

Bit talent van het Jaar, Bit Trainingsdagen, Drachten
bit talent
Bit talent adelinde tjalling van den berg, trainingsdagen, drachten