russia
russia

Paardrijden in elk land dat je bezoekt

Nieuws

Yulia Frolova heeft zichzelf een bijzonder doel gesteld: paardrijden in elk land dat ze bezoekt. Tot nu toe heeft ze in 25 landen bijzondere ritten gemaakt. De ene keer neemt ze een les, de volgende keer maakt ze een buitenrit. Op haar blog, http://equigeoblog.wordpress.com/, vertelt ze over haar ervaringen.


Yulia Frolova is geboren in Oekraine. Als kind reisde ze veel, vanwege haar vaders werk. Uiteindelijk settelde de familie zich in Almaty Kazachstan. Yulia woont nu in Bahrein, een eilandstaatje in de Perzische Golf. Ze heeft daar een eigen paard, een volbloed genaamd ‘Dream’ en rijdt twee paarden bij: een Andalusische hengst en een KWPN ruin.

Maar vanwege haar werk moeten die paarden haar wel regelmatig missen. Ze reist 15 tot 25 keer per jaar. In 2011 kwam ze op het idee om in elk land dat ze bezoekt, te gaan rijden. Een vriend van haar vader doet hetzelfde, alleen dan met een andere hobby: hij gaat in elk land parachutespringen.

Goed op weg


Yulia is inmiddels goed op weg, ze heeft al in 25 verschillende landen ritten gemaakt. Tot dusver heeft ze, om er maar een aantal te noemen, al gereden in Spanje, Frankrijk, België, Oman, de VS en IJsland. Haar ervaringen zijn heel divers. In het ene land maakt ze een buitenrit, in het andere neemt ze een dressuur- of springles. Yulia waardeert alle ervaringen die ze tot dusver heeft gehad. Maar het potje polo met de Dubai Polo Club en een koude meerdaagse rit door de Russische bergen hebben wel indruk gemaakt. De laatste staat beschreven als land #14 op haar blog. Haar verhaal, compleet met foto’s, doen je even geloven dat je er zelf bij was. Een aanrader!

Bronnen: Horse Nation, Blog Yulia Frolova