neus
neus

Laatste wens vervuld: afscheidkus van Bronwen

Nieuws

De laatste wens van de Britse kankerpatiënte Sheila Marsh was om nog één keer herenigd worden met haar geliefde paard Bronwen. Het personeel van het ziekenhuis Wigan Royal Infirmary deed er alles aan om deze laatste wens in vervulling te laten gaan. De merrie kwam op ziekenbezoek en ‘kuste’ haar baasje vaarwel. Enkele uren later stierf Sheila Marsh.


Voor de bijzondere ontmoeting werd de terminaal zieke vrouw in haar ziekenhuisbed naar buiten gerold. Haar favoriete viervoeter stond op de parkeerplaats op haar te wachten. Het duo had een heel speciale band. Ze waren al ruim 25 jaar samen, Sheila had Bronwen sinds ze een veulen was.

Toen de 77-jarige vrouw zachtjes de naam van het paard riep, stapte de merrie naar het bed, boog voorover en raakte de wang van Sheila aan. De wijze waarop het paard afscheid nam leverde een prachtige foto op, die niemand onberoerd laat.

Op social media reageren mensen dan ook vol lof over de manier waarop het ziekenhuis de laatste wens van de vrouw heeft vervuld. Ook de familie van Sheila prees de verpleging voor hun liefdevolle daad.Bron: AD

[caption id=”attachment_23791” align=”alignnone” width=”300”] Sheila en Bronwen - foto Andrew Foster[/caption]
dying wish