Adelinde Cornelissen
Adelinde Cornelissen

Bit Talentendagen: Vraag ‘t Adelinde

Nieuws

Op zaterdag 3 en zondag 4 januari zijn de Bit Trainingsdagen in Drachten. Wat de Bit Talent van het Jaar verkiezing precies is, lees je hier. Doe jij mee en wil je bijvoorbeeld weten hoe je jezelf het beste kunt presenteren, of hoe je je fysiek kunt voorbereiden? Mail (Bit@eisma.nl) ons jouw prangende vraag en Adelinde Cornelissen geeft antwoord!Is het wel eerlijk dat beginnende en gevorderde ruiters tegen elkaar strijden?


“Uiteraard wordt er gekeken naar het niveau dat je rijdt”, vertelt Adelinde. “Het maakt dus niet uit of je B, Z of zelfs hoger rijdt. Als je hoger rijdt, worden er ook hogere eisen aan je gesteld. Het kan dus goed zijn dat in de finale een B-ruiter en een Z-ruiter tegen elkaar rijden. Dit is geen enkel probleem. Het gaat namelijk om jou als ruiter en niet om je paard.  Het gaat erom hoe jij de ‘problemen’ die je tegenkomt oplost op jouw eigen niveau... En in een finale geldt dus ook dat een Z-combinatie ook de uitdaging moet zoeken in zijn of haar niveau. Als je als Z-combinatie alleen maar rechtuit rijdt in de uiteindelijke finale, maak je het jezelf te gemakkelijk.  Ook een van de kenmerken van een talent is het zoeken van grenzen, daar kijken we ook naar. Andersom geldt natuurlijk ook dat je moet weten waar je grens ligt, dus niet dat je met een vierjarig paard al pirouettes wilt rijden. De puzzel moet kloppen. Het gaat om jou als ruiter!”

Is er een speciale jeugdrubriek?


“Ook dit jaar laten we ook de jeugd weer meerijden. Er zijn al veel aanmeldingen van kinderen onder de vijftien jaar. We willen natuurlijk ook de jeugd stimuleren! En wat is nou mooier dan op zo’n evenement mee te kunnen rijden, in zo’n grote hal en ook nog de combinatie met het sporten. Heel leerzaam en vooral ook leuk! Wel hebben we voor deze groep een aparte dagprijs. Zij rijden niet mee in de finale, maar hebben een onderlinge competitie tot en met 14 jaar.”

Heb jij ook een vraag over de Bit Talentendagen? Mail Bit@eisma.nl en wie weet beantwoordt Adelinde jouw vraag!


Meer info over de Bit Talentendagen vind je hier.