oog
oog

Levenslang bezitsverbod op paarden voor Brits echtpaar

Nieuws

Een Brits echtpaar heeft een levenslang verbod gekregen op het houden van paarden. Ze faalden erin hun paarden te laten behandelen voor hoefbevangenheid.


Edwin en Sylvia Pope zijn beide schuldig geacht voor vijf overtredingen van de Dierwelzijnswet. De misdaden vonden plaats tussen februari en maart van dit jaar en betroffen het mishandelen van vier Shetlandpony’s en een Tinkermerrie.

Edwin Pope heeft schuld bekend van twee gevallen van het laten lijden van dieren aan hoefbevangenheid en liet vier van de vijf dieren onbehandeld. Sylvia werd ook schuldig geacht, omdat zij wist waar haar man mee bezig was maar ze geen actie ondernam.

Daarnaast werden ze schuldig geacht voor het niet regelmatig laten komen van een hoefsmid. Ook vond de rechter dat het dieet van de pony’s niet in orde was, waardoor ze veel te dik waren.

Het koppel mag levenslang geen paarden meer houden.

Een van de paarden was er zo ernstig aantoe dat hij niet meer kon bewegen. Door vijf man moest hij uit de weide worden gedragen. Het echtpaar kwam niet vaak bij de dieren kijken, waardoor ze te dik werden en hoefbevangen raakten.

Edwin heeft een taakstraf gekregen van 60 uur en ze moeten beide een boete betalen van 500 pond.

Kijk hier voor foto’s van de dieren. 

Bron: Horse and Hound