paardenvlees vlees
paardenvlees vlees

Paardenvlees in snacks, salami en bouillon

Nieuws

Paardenvlees van de van fraude verdachte groothandel Willy Selten in Oss vind je onder meer in rundvleeskroketten, hamburgers, salami en bouillon. Dat maakte de voedselwaakhond Foodwatch vandaag bekend.


Foodwatch laat weten dat na anderhalf jaar touwtrekken de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een lijst heeft vrijgegeven van eindproducten waarin vlees van Selten terechtkwam. “De autoriteit wilde deze lijst geanonimiseerd aanleveren om reputatieschade voor de bedrijven te voorkomen, maar heeft enkele merknamen laten staan’’, stelt Foodwatch. De voedselwaakhond maakt de lijst met producten en merknamen woensdag openbaar en eist van de NVWA dat er nu duidelijkheid komt over alle producten waarin het vlees van Selten is terechtgekomen.

Vleesgroothandel Willy Selten en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er in 2011 en 2012 zo’n 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht. Wanneer hun strafzaak begint, is nog niet bekend. Het bedrijf werd door de rechter failliet verklaard. In april vorig jaar werd een partij van vijftig miljoen kilo van mogelijk vermengd rundvlees van de markt teruggeroepen, omdat de NVWA het vlees niet geschikt achtte voor menselijke consumptie. Ook de voedselveiligheid bleek in het geding omdat de herkomst van het gemengde paardenvlees onbekend was en het mogelijk bedorven was.

Bron: NU.nl